Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Selyemréti Általános és Magyar- Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola

Selyemréti Általános és Magyar- Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola

Iskolánk, a Selyemréti Általános és Magyar- Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola alaptevékenységének megfelelően az általános iskola nevelési-, oktatási feladatokat lát el.

Az épület egy kiöregedő lakótelep központjában helyezkedik el, közel a Tiszai pályaudvarhoz és a távolsági buszok végállomásához. Munkánkat egy funkcionálisan jó célt szolgáló,épületben végezzük. 32 tanterem és két tornaterem áll rendelkezésünkre. Udvarunkon két sportpálya használható.

Egy mondattal meghatározva iskolánk oktató-nevelő munkájának célja:
„Óvó környezet, differenciált fejlesztés.”, Munkánk során arra törekszünk, hogy tanulóink szellemileg fogékony, kíváncsi emberekké váljanak, munkájukban a tudni és tenni akarás jellemezze őket.

Intézményünk 8 évfolyamán az általános műveltséget megalapozó, a középfokú oktatásra felkészítő oktató-nevelő munka folyik. Az első négy évfolyamon minden osztályunk iskolaotthonos rendszerben tanul.

1999. szeptemberétől sikeresen, jó eredményekkel folyik az oktatás a magyar-angol két tanítási nyelvű osztályainkban. A nyolcadik osztály végére több tanulónk középfokú nyelvvizsgát tesz angolból.

Lehetőség van iskolánkban a testnevelés emelt óraszámú oktatására. Rendszeres úszásoktatás keretében minden tanulónk megtanul úszni. Nyaranta úszó napközit szervezünk saját és érdeklődő gyerekek számára.

A tanulók érdeklődésüknek megfelelően vehetnek részt az énekkar és a kamarakórus munkájában. Igénybe vehetik a Garabonciás Iskola által biztosított népzenei, szintetizátor és igény szerint más hangszeres oktatást.

Tehetséggondozó szakkörök működnek matematikából, magyarból, idegen nyelvből, rajzból és számítástechnikából.

A nyolcadikosoknak felvételi előkészítőt tartunk matematikából és magyarból Felzárkóztató csoportokban a gyenge képességű tanulók segítése folyik minden évfolyamon.

A felzárkóztatást segíti elő, hogy ötödik év-folyamtól, felmenő rendszerben, a törvényi előírásoknak megfelelően több tantárgyból bevezettük a nem szakrendszerű oktatást, amely a gyengébb tanulóknak is sikeresebbé teszi az ismeretanyag elsajátítását és alkalmazását.

Minden tanuló számára biztosítjuk a napközis ellátást, tanulószobát, saját konyhánk látja el az étkeztetést.

Intézmény fenntartó: 
Önkormányzati
Intézmény kategória: 
Általános iskolák
Elérhetőség: 

Selyemréti Általános és Magyar- Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola

Telefon: 
(+36) 46/345-417, (+36) 46/346-494
Egyéb elérhetőség: 
Helyszín: 
Éder György utca 1.
Miskolc 3527
A térkép megtekintéséhez Javascript szükséges.