Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Miskolci II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola

II. Rákóczi Ferenc Általános és Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Iskola

Intézményünk 2004-ben jött létre a II. Rákóczi Ferenc Általános és Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Iskola és a Győri Kapui Iskola egyesített intézményeként Miskolc Győri kapu városrészben.

Jól felszerelt iskolai könyvtárunk az olvasóvá nevelés fontos központja. Az alsó tagozatos tanulók egyenletes terhelésének elosztását segíti az iskola otthonos oktatásunk. A speciális érdeklődést, képességeket választható tanórai foglalkozásokkal, szakkörökkel, egyéni képességfejlesztéssel, versenyekkel fejlesztjük.

Fő törekvésünk olyan iskolát építeni, amelyhez jó tartozni, ahol mindenki valamiben tehetséges, ahol hiszünk a jóban, az emberi értékekben. Sikeres hazai és nemzetközi pályázataink is a pedagógiai munka innovációját, a folyamatos fejlődést segítik elő.

Programjainkban törekszünk a fenntarthatóságra, a nevelés és oktatás egységére. Célunk, hogy iskolánk színvonalát megőrizzük, és versenyképessé tegyük továbbra is.

Iskolánk tanítványai eredményesen szerepelnek tanulmányi versenyeken, és a továbbtanulás során rendszerint az első helyen megjelölt középiskolába nyernek fölvételt. A visszajelzések szerint az itt elért tanulmányi eredményeiket megtartják.

Tagiskolánk tanulóinak összetételét tekintve a hátrányos és halmozottan hátrányos tanulók aránya városi átlaghoz képest magas, ezért is tartjuk fontosnak, hogy a szakmai munkánk megújítása mellett olyan kompetenciákat is elsajátítsanak tanulóink, mint a szociális kompetenciák, környezeti nevelés, ami közvetve és közvetlenül hatással bír további életük pozitív alakulásához.

A két intézményben közös pedagógiai programmal dolgozunk. A Rákóczi iskolában két tanítási nyelvű német oktatás folyik heti 8 órában és első osztálytól felmenő rendszerben pedig futball osztályokat működtetünk.

A Győri Kapui Tagiskolánkban emelt szintű angol nyelvet és informatikát oktatunk. Iskolánk mindennapjainak fontos eleme a diákok mozgáskultúrájának fejlesztése.

Adottságaink egyedülállóak: óriási zöld területtel, műfüves futball pályával, nagy alapterületű, korszerű tornateremmel várjuk diákjainkat. Hosszú évekig az úszás, most pedig a labdajátékok és a játékos sportfoglalkozások egészítik ki a hagyományos testnevelést.

A legfontosabb az alapkészségek terén a szövegértés, erre épülve az írás, a számolás, a tanulás képessége, az idegen nyelvek és az informatika oktatása.
A tantestület által megfogalmazott jövőkép, a sikeres pályázati munka eredményeként egy kreatív és innovatív, szakmailag-, és emberileg is inspiráló légkört kialakító közösség jött létre az itt tanuló diákok és kollégák számára.

Nevelő-oktató munkánk színvonalának emelése érdekében az intézmény önálló és konzorciumi pályázatokban vesz részt. Önálló pályázatunk volt a HEFOP 3.1.3. ”Bevezetés a kompetencia alapú oktatásba”, valamint komoly szakmai kihívást jelentett a TÁMOP 3.1.4 „Kompetencia alapú oktatás – innovatív intézményekben” pályázat, melyeknek segítéségével nevelőink elsajátították a korszerű módszertani, kooperatív technikákat, és ezeket építették be tanítási gyakorlatukba.

Számunkra a gyermekek kompetencia szemléletű (képességfejlesztő) oktatása és nevelése már a hétköznapi pedagógiai gyakorlat része.

Intézmény kategória: 
Általános iskolák
Elérhetőség: 

Miskolci II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola

Telefon: 
(+36) 46/532-515, (+36) 46/532-516
Helyszín: 
Zoltán utca 5.
Miskolc 3532
A térkép megtekintéséhez Javascript szükséges.

Miskolci II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola Győri Kapui Tagiskolája

Helyszín: 
Miklós utca 13.
Miskolc
A térkép megtekintéséhez Javascript szükséges.