Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Miskolci Herman Ottó Gimnázium

Herman Ottó Gimnázium

A Herman Ottó Gimnázium a szatmári irgalmas rendi nővérek jogutódjaként kezdte meg működését.

Az iskolát teremtő diákok és tanárok közössége a körülöttünk lévő világgal együtt változott az öt évtized alatt, de létrejött az a szellemiség, amely rendező elvként védelmezi értékeinket, őrzi hagyományainkat.

Az elmúlt évek fejlődésének bizonyítéka az iskola magas tanulmányi átlaga (4,6), a jeles és kitűnő tanulók aránya (43%), a kiváló érettségi és továbbtanulási mutatók, melyek szerint iskolánk az ország gimnáziumai között a legjobb 10-ben szerepel, minősítése kiváló. 

Esztétikailag szép, tágas épületben folyik az oktatás. Az iskola szaktárgyi és számítástechnikai szaktantermekkel, jól felszerelt könyvtárral, saját konyhával, orvosi rendelővel, iskolagalériaként is működő díszteremmel rendelkezik.

A sportcsarnok jó lehetőséget nyújt az iskolai testnevelés, a szakosztályi sport (kosárlabda, röplabda, kézilabda, labdarúgás, torna) és a szabadidős sport számára.

Célunk, hogy általánosan művelt, az értelmiségi pályára alkalmas fiatalokat neveljünk, akik értéknek tekintik a tudást, belső igényükké válik a tanulásban és az iskolai történésekben való alkotó részvétel.

A tudás megszerzésének élményszerű formáját kínálják a tanévek hagyományos programjai: az anyanyelvi hét, a megyei és városi szavalóversenyek, történelmi vetélkedők, a kiállítások, a határon inneni és túli neves kortárs írók, költők, művészek, tudósok előadásai.

Minden mai fiatal számára fontos, elérendő cél a használható nyelvtudás megszerzése, fejlesztése és fenntartása. A nyelvoktatás magas színvonala hosszú ideje védjegye a Herman Ottó Gimnáziumnak. Diákjaink nagy része két, de legalább egy nyelvből középfokú nyelvvizsgát szerez az érettségiig, a magyar-angol és a magyar-spanyol két tannyelvű osztályok, illetve a 10 órás német nyelvi képzésben résztvevő tanulók az érettségivel felsőfokú nyelvvizsgát szereznek.

Az idegen nyelvek gyakorlására kitűnő lehetőségeket kínálnak az országismereti tanulmányutak, a testvériskolai kapcsolatok, amelyek révén tanulóink szinte egész Európa diákjaival tartanak személyes vagy internetes kapcsolatot.

A tanórai oktatáson túl a kulturált szórakozás széles választékát kínáljuk diákjainknak. Vetélkedők, kirándulások, vízi és sítáborok, diákrádió, diákújság, Herman-hét, kopasz – és mazsolaavató adnak lehetőséget arra, hogy tanulóink megmutathassák tehetségüket, értékeiket.

Szeretettel várjuk azokat a diákokat a Herman Ottó Gimnáziumba, akik aktív tagjai kívánnak lenni egy demokratikus, derűs iskolai közösségnek, ahol felkészülhetnek választott pályájukra, hivatásukra.

A Herman Ottó Gimnázium képzési kínálata:

  • Angol-magyar két tanítási nyelvű tagozat (4 éves képzés)
  • Spanyol-magyar két tanítási nyelvű tagozat (5 éves képzés)
  • 10 órás német nyelvi tagozat (4 éves képzés)
  • Emelt szintű biológia- matematika tagozat (4 éves képzés)
  • Angol nyelvi előkészítő éves általános tagozat (5 éves képzés)
  • 8 évfolyamos képzés (8 éves képzés)
  • felnőttképzési tevékenység: 1995 óta az általános iskolai bizonyítvánnyal rendelkező nem tanköteles tanulók részére 4 évfolyamos gimnáziumi levelező tagozatos képzést biztosítunk. 
Intézmény fenntartó: 
Önkormányzati
Intézmény kategória: 
Gimnáziumok
Elérhetőség: 

Miskolci Herman Ottó Gimnázium

Telefon: 
(+36) 46/353-903
Egyéb elérhetőség: 
Helyszín: 
Tizeshonvéd utca 21.
Miskolc
A térkép megtekintéséhez Javascript szükséges.