Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Miskolci Herman Ottó Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Tanulóink teljesítményét, és benne a pedagógusok teljesítményét, a hozzáadott pedagógiai értéket tekintve, az iskola a város egyik legjobban teljesítő oktatási intézménye.

Tanítványaink között szép számmal vannak kimagasló tanulmányi eredményt elérők, akik a városi, megyei, sőt országos tanulmányi versenyeken sikeresen szerepelnek és biztos befutók az általuk kiválasztott középiskolába.

A Herman Iskola testnevelés tagozatos osztályaiba járók összteljesítménye alapján az iskola a városi pontszerző versenyben az első helyen végzett. A Munkácsy Iskola röplabdásai és focistái a városi és a megyei bajnokságok dobogósai.

Mindkét iskola kiválóan teljesít a természettudományos tárgyakból szervezett versenyeken, méréseken. Ezekhez kapcsolódó több városi rendezvényt magunk is szervezünk, rendezünk. A Herman Iskolában emelt szintű matematika és számítástechnika oktatásban részesülhetnek tanítványaink.

A Munkácsy Iskolában több mint két évtizedes múltra visszatekintő művészetoktatás tapasztalatai adják az alapot az ebben részesülő növendékek és szüleik által is elismert és igényelt nevelő tevékenységhez. Tánc, zene és képzőművészeti tanszakokon folytathatják művészeti tanulmányaikat a növendékeink.

Mindkét iskolában emelt óraszámú, osztott csoportos angol és német nyelv oktatását biztosítjuk a tanítványaink számára.

Több mint 16 évvel ezelőtt kezdődött el a Munkácsy Iskolában a dyslexiás tanulók képzése.

Az intézmény pedagógiai programjának egyik leglényegesebb eleme a tehetséggondozás. A pedagógusok a szakköri és sportfoglalkozásokon túl is foglalkoznak a versenyekre, kiállításokra, bemutatókra készülő tanítványainkkal.

Rendelkezünk a roma etnikai tanulók felzárkóztatására kidolgozott, a minisztérium által is elfogadott programmal. Kialakított, bevált rendszerünk szükségességét pedagógus, szülő, tanuló egyaránt elismeri. A helyét átvenni hivatott „Hátrányos helyzetű tanulók integrációs programja” már nemcsak az etnikai kisebbséghez tartozók fejlesztését vállalja fel.

A napközi otthon ma már jóval több, mint gyermekmegőrzést vállaló forma. Valóban nevel: munkafegyelemre, társas kapcsolatra, szorgalomra, a saját környezet iránti igényességre.
2000 őszétől az alapfokú felnőttoktatás feladatát is az iskola látja el Miskolc és vonzáskörzetében. Azokat a fiatalokat oktatjuk levelező és esti tagozaton, akik tanköteles korukban nem tudták befejezni alapfokú tanulmányaikat.

A szabadidő hasznos eltöltésének feltételei adottak az iskolában. A képzési rendszerünkben, a tanórán kívüli tevékenységek lehetőségei között valamennyi diákunk megtalálhatja a számára legmegfelelőbb elfoglaltságot.

Intézmény fenntartó: 
Önkormányzati
Intézmény kategória: 
Általános iskolák
Elérhetőség: 

Miskolci Herman Ottó Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Telefon: 
(+36) 46/560-494
Egyéb elérhetőség: 
  • Balogné Pálfi Gabriella      
Helyszín: 
Gesztenyés utca 25.
Miskolc 3529
A térkép megtekintéséhez Javascript szükséges.

Miskolci Herman Ottó Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Munkácsy Mihály Általános és Alapfokú Művészeti Tagiskolája

Telefon: 
(+36) 46/555-384
Helyszín: 
Szilvás utca 38.
Miskolc 3529
A térkép megtekintéséhez Javascript szükséges.