Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Miskolci Egressy Béni – Erkel Ferenc Zeneiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény

A Miskolci Egressy Béni – Erkel Ferenc Zeneiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény az Egressy Béni Zeneiskola (alapítva 1952) és az Erkel Ferenc Zeneiskola (alapítva 1949) 2007-ben történt összevonásával kapta nevét.

A zeneiskola tanárai és növendékei hosszú évtizedek óta magas színvonalú, eredményes munkával öregbítik Miskolc hírnevét és bizonyítják az alapfokú zeneoktatás fontosságát.  2007-ben „Kiválóra Minősített Alapfokú Művészetoktatási Intézmény” lettünk.

Szakmai eredményeink alapján, illetve a nevelő-oktató munka színvonalát tekintve nem csak a megyében, de országosan is elismert intézményünk.

Pedagógiai programunkban kiemelt szerepet kap a tehetséggondozás. Növendékeinket a félévi – évvégi vizsgákon túl rendszeresen szerepeltetjük iskolánk hagyományos Növendékhangversenyein, kurzusokon, versenyeken és különféle egyéb rendezvényeken.

A szakmai tanulmányi versenyek eredményeit tekintve kiemelkedő statisztikával rendelkezünk: nemzetközi, országos, régiós, megyei és városi versenyeken növendékeink rendszeresen dobogós helyezéseket érnek el, pedagógusaink pedig felkészítő tanári díjjal térnek haza.

A szerényebb adottságú növendékeink fejlesztését is fontosnak tartjuk, és segítjük a képességeikhez mért, egyénre szabott feladatok megválasztásával, hangversenyeken való szerepeltetéssel valamint a kamarazenélés örömének megéreztetésével. Intézményünkben működik Szimfonikus-, Fúvós-, Vonós Zenekar, Big Band, Ütős-, Kisharang Együttes és egyéb kis kamara együttesek különféle összeállításban.

Intézmény kategória: 
Művészeti képzések
Elérhetőség: 

Egressy Béni Zeneiskola

Telefon: 
Igazgató: (+36) 46/508-453,
Fax: 
(+36) 46/508-455
Helyszín: 
Palóczy utca 4.
Miskolc
A térkép megtekintéséhez Javascript szükséges.

Erkel Ferenc Zeneiskola

Telefon: 
Titkárság: (+36) 46/531-580
Helyszín: 
Kiss tábornok út 57.
Miskolc
A térkép megtekintéséhez Javascript szükséges.