Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola

Zenepalota

A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola Észak-Magyarország egyetlen középfokú zeneművészeti szakoktatási intézménye.

A zeneművészeti szakközépiskola 23 tanszakán lehet tanulmányokat folytatni az általános oktatás 8. évfolyamának elvégzése és az alapozó zeneiskolai tanulmányok után, s a felvételi vizsgabizottság szakmai értékelése alapján. Felvételt hirdetünk: zongora, orgona, egyházzene, zeneelmélet, magánének, gitár, hegedű, mélyhegedű, gordonka, gordon, blockflöte, fuvola, oboa, klarinét, fagott, trombita, kürt, harsona, tuba, ütő, népzene és jazz (ének, ütő, trombita, szaxofon, csembaló) szakra. Valamennyi zenei tantárgyat zeneakadémiai végzettséggel rendelkező művész-tanár tanítja.

A diákok a szakmai képzés mellett párhuzamosan közismereti oktatásban is részesülnek. Az osztályok kis létszámúak, amelyek ideális kereteket nyújtanak az elmélyültebb oktatási-nevelési feladatok megvalósításához. A közösségi szellem és a zenészhivatás elmélyítését szolgálja a kamaraegyüttesekben, az énekkarban és a zenekarban való közreműködés. A tanulmányi idő 5 év. A negyedik év végén érettségi vizsgát lehet tenni közismereti tárgyakból. Az ötödik év elvégzése után szakmai vizsga letételével középfokú zenész szakképesítést lehet szerezni. A továbbtanulás valamennyi felsőoktatási intézménybe lehetséges.

Diákjaink elsősorban a zeneakadémián, zeneművészeti főiskolákon tanulnak tovább, de bármelyik felsőoktatási intézménybe való felvételre vállaljuk a felkészítést. Az oktatásban való részvétel és valamennyi iskolai eszköz használata, ideértve a hangszereket is ingyenes. A vidéki tanulóknak kollégiumi elhelyezést biztosítunk. Az iskola épületének jellege ideális, esztétikus helyet biztosít a tanulók felkészülésének, mind az órák látogatása, mind a gyakorlás tekintetében. A hagyományok ápolása és megteremtése az iskola egyik fő feladata.

Tanulóink szakmai tanulmányi versenyeken, különböző hazai és nemzetközi rendezvényeken való részvételei hozzájárulnak képzésük teljességéhez.

Intézmény fenntartó: 
Önkormányzati
Intézmény kategória: 
Szakközépiskola
Elérhetőség: 

Miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola

Telefon: 
(+36) 46/412-807
Egyéb elérhetőség: 
Helyszín: 
Bartók Béla tér 1.
Miskolc 3530
A térkép megtekintéséhez Javascript szükséges.