Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Miskolci Andrássy Gyula Szakközépiskola

Andrássy Gyula Szakközépiskola

Az Andrássy Gyula Szakközépiskola alapításától, 1912-től meghatározó szerepet tölt be a régió középfokú szakképzésében.

Elsődleges törekvése mindig az volt, hogy a kor követelményeinek megfelelő, korszerű ismeretekkel és egészséges erkölcsi szellemiséggel rendelkező szakembereket bocsásson a környező gazdaság rendelkezésére.

A képzési profil a sok kísérlet és a környezet kihívásainak következtében elég gyakran változott.

Az érettségire épülő szakképzések területén, mechatronikai, gépgyártás-technológiai, CAD-CAM informatikusi, logisztikai ügyintézői szakterületeken képez, mely két éves ciklusú képzésekkel igyekszik a munkapiac igényeihez igazodni. A szakmai gyakorlati képzés igényeit jól felszerelt lakatos, forgácsoló, láng- és ívhegesztő valamint CNC, CIM műhelyek és laborok elégítik ki. Az esetlegesen hiányzó szakmai gyakorlati képzési kapacitások a MITISZK létesítményeiben állnak diákjaink rendelkezésére. Ezek a műhelyek, laboratóriumok a jelen csúcstechnológiai szintjén állnak.

A 2012/2013-as tanévtől kezdve az Andrássy Gyula Szakközépiskola és a Bosch Miskolc szakképzési együttműködésének keretében sor kerül az ún. „Bosch osztályok” beindítására. Az egyik „Bosch osztály” a 4 évfolyamos gépészeti alapozó képzés után mechatronikai technikus szakképesítéssel folytatódik az érettségi utáni szakképzésben, a másik „Bosch osztály” pedig a 3 éves előre hozott szakképzés keretei között a gyártósori gépbeállító szakmában fog indulni.

Az iskolarendszeren kívüli képzésben akkreditált felnőttképzési intézményként önköltséges és cégek által megrendelt képzéseket szervez és bonyolít az eljárás szerinti hegesztő, minősített hegesztő, könnyű-és nehézgépkezelő, CAD-CAM alkalmazó, CNC-forgácsoló és programozó, kompresszor- és hűtőgépkezelő, kazánfűtő, fakitermelő, motorfűrész-kezelő, emelőgép-ügyintéző szakterületeken. Céges megrendelésre egyedi képzési terv szerint is vállalja a szakemberek felkészítését.

Az Andrássy Gyula Szakközépiskola háttérintézményeként a MITISZK biztosítja  a gépészethez, mechatronikához, elektronikához, informatikához kapcsolódó legkorszerűbb csúcstechnológiai eszközrendszert, lehetőséget teremtve a legkorszerűbb gyakorlati ismeretek átadására a szakmai képzéseinkben.

Felnőttképzési tevékenység:

A nappali tagozatos képzésen túl, az iskola alapítása óta folyamatosan foglalkozunk felnőttképzéssel is. Működtettünk esti- és levelező tagozatot, technikusminősítő tagozatot. A középfokú képzési célú felnőttoktatás mellett alapításunktól foglalkoztunk a rövidebb képzési idejű, gyakorlatorientált szakmákat adó tanfolyamok szervezésével is.

Az utóbbi évtizedekben a jogi környezet változásait követve – akkreditált felnőttképzési intézményként – folytatjuk felnőttképzési tevékenységünket. A korábbi, jól bevált képzéseket a kor követelményeinek megfelelően korszerűsítettük, illetve kiegészítettük az újabb igényeket kielégítő képzésekkel.

Jelenleg az alábbi területeken folytatunk felnőttképzést: CNC forgácsoló, eljárás szerinti hegesztő, minősített hegesztő, targoncavezető, földmunkagép kezelő, gépkezezői tanfolyamok (hatósági vizsga) hűtő-és klímaberendezést üzemeltető, minősített hűtéstechnikai szerelő (F gáz), kazánkezelő, motorfűrész-kezelő és fakitermelő, hulladékgyűjtő-és szállító.

Intézményakkreditációnk lehetővé teszi, hogy az államilag finanszírozott munkaerőpiaci képzéseket is végezhessük. Több ilyen képzést bonyolítottunk le a Munkaügyi Központ és a részvevők megelégedettségére a hegesztő, CNC gépkezelő, majd forgácsoló, könnyű-és nehézgépkezelő, kazánfűtő szakterületeken. EQUAL pályázat keretében több roma felzárkóztató program részesei is voltunk.

Az OKJ-s képzéseken túl a gazdálkodó szervezetek megrendelésére vállaltunk és vállalunk kompetenciaképzéseket is, amelyeken a tananyagot a megrendelő igényei alapján állítjuk össze. Kívánságra a képzés folyhat a megrendelő telephelyén, oktatóként igénybe vehetjük a megrendelő szakembereit is.

Intézmény fenntartó: 
Önkormányzati
Intézmény kategória: 
Szakközépiskola
Elérhetőség: 

Miskolci Andrássy Gyula Szakközépiskola

Telefon: 
(+36) 46/412-444
Egyéb elérhetőség: 
Helyszín: 
Soltész Nagy Kálmán utca 10.
Miskolc 3530
A térkép megtekintéséhez Javascript szükséges.