Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Kós Károly Építőipari Szakközépiskola és Szakiskola

Kós Károly Építőipari Szakközépiskola és Szakiskola

Az építőipari középszintű szakember utánpótlás nevelése céljából a Borsod Megyei Állami Építőipari Vállalat kezdeményezésére az Építésügyi és Városfejlesztési Minisztérium 1964-ben létrehozta a Budapesti Ybl Miklós Építőipari Technikum Miskolcra kihelyezett tagozatát, intézményünk elődjét. 

A kihelyezett tagozat 1967-ben önállóvá vált a Miskolci Ybl Miklós Építőipari Technikum és Szakközépiskola néven.

Az intézményünk másik elődje a mai iskolaépületben 1968 őszén induló 3. számú Ipari Szakközépiskola lett.
1982-ben vonták össze a két intézményt.  Már ekkor felvetődött az egyesített iskola  névválasztásának a kérdése, amelyre 5 év múlva került sor: iskolánk 1987. december 10-én  vette fel Kós Károly az erdélyi építész, polihisztor nevét. A Kós Károly Építőipari Szakközépiskola és Szakiskola azóta őrzi és ápolja névadója szellemiségét, a névadója által megtestesített eszméket. Így - a magas szintű szakmai tudás igényes elsajátíttatása mellett - nevelési céljaink között szerepel ifjúságunk hazaszeretetre, nemzeti összetartozásra, kulturális és művészeti  igényességre nevelése.

Képzéseink:

Képzési profilunk - változatlan tanulói és szülői érdeklődés mellett - fokozatosan alakult át, a rendszerváltás, a város megváltozott gazdasági helyzete, a demográfiai hatások és a szakoktatás átalakítása hatására.  Kifutó szakmáink helyett ekkor vezettük be a térinformatikai és környezetvédelmi képzést. 

Az érettségi vizsga sikeres letételéig évfolyamonként két osztályban történik alapozás építészeti szakmacsoportban, egy-egy osztályban gépészet, informatika, és környezetvédelem-vízgazdálkodás szakmacsoportban.

Az érettségit követően az alábbi szakokon indítunk az Országos Képzési Jegyzékben szereplő kétéves technikusi szakmai képzést: közlekedésépítő útépítő; épületgépész; földmérő és térinformatikus; környezetvédelem-vízgazdálkodó; magasépítő; informatikus-térinformatikus technikus. 

Valamennyi technikusi osztályunk kétéves időtartamban készít fel a sikeres technikusi vizsgára, így a gimnáziumot végzett szakképzésben  továbbtanulók is be kapcsolódni a  technikusképzésbe. 2009 szeptemberében újra indítottuk a vasútépítő és pályafenntartó technikusi képzést.

Intézmény fenntartó: 
Önkormányzati
Intézmény kategória: 
Szakközépiskola
Elérhetőség: 

Kós Károly Építőipari Szakközépiskola és Szakiskola

Telefon: 
(+36) 46/508-939
Egyéb elérhetőség: 
Helyszín: 
Latabár Endre út 1.
Miskolc 3527
A térkép megtekintéséhez Javascript szükséges.