Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Könyves Kálmán Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény - Kaffka Margit Általános és Alapfokú Művészetoktatási Intézménye

Kaffka Margit Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény

A Kaffka Margit Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 1959-ben Diósgyőrben, az Észak-Kilián lakótelepen épült.

Célunk olyan alapismeretek nyújtása, amelyek segítségével művelt, erkölcsös, magyar identitástudattal rendelkező, boldog emberekké válnak.
Általános műveltséget megalapozó általános iskolai nevelés-oktatás folyik intézményünkben.

Az alapképzésben nagy figyelmet fordítunk a tehetséggondozásra. Nem utolsó sorban a különleges bánásmódot igénylő gyerekek kiszűrésére és megfelelő fejlesztésére is. Továbbhaladásukban megfelelő szakemberek - logopédus, pszichológus, fejlesztőpedagógus- segítik munkájukat.
Intézményünkben12 szakkörön és ISK-n belül folyik a tehetséggondozás.

Harmadszorra is elnyertük az ÖKOISKOLA címet. Rendszeresen szervezünk ÖKO napközis foglalkozásokat, kirándulásokat, nyári táborokat. Alsós kollégáink minden évben erdei iskolába viszik osztályaikat. Tanítványaink minden évben kimagasló eredményeket érnek el országos, megyei, városi, tanulmányi- és sportversenyeken.

Évek óta megrendezzük a Megyei Kaffka matematika- és szavalóversenyt. Egész tanévben folyamatosan sokszínű, változatos szabadidős tevékenységet szervezünk diákjainknak.

A művészetoktatással elsősorban nem művészeket akarunk nevelni, hanem a gyerekek személyiségét kívánjuk fejleszteni, a tánc és a festészet segítségével. A művészet iránt érzékeny tanulóinkat segítjük a pályaorientációban.

Táncoktatásunk a 80-as évekre nyúlik vissza. 1998-ban, először társastánc tanszakon indítottuk be az alapfokú művészetoktatást.
A 2005/2006-os tanévtől művészeti képzésünk festészet tanszakkal bővült.

Szakmai munkánkat mi sem jelzi jobban, mint a Kiválóra Minősített Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, valamint a Magyar Táncművészeti Főiskola Partnerintézménye és Gyakorlóhelye cím elnyerése.

A tehetséggondozást segíti a művészeti szakkörökben végzett igényes munka. Az iskolai szünetekben, tánctáborokban és képzőművészeti alkotótáborokban vesznek részt tanulóink. 

Az elmúlt években számos nemzetközi, országos, megyei, minősítő versenyen, fesztiválon vettünk részt úgy társastánc, mint képzőművészeti ágban. Tanulóink, csoportjaink megszámlálhatatlanul sok kiváló eredményt, minősítést értek el.
Miskolc rendezvényeinek is rendszeres szereplői, fellépői művészeti képzésben részt vevő diákjaink.

Intézmény fenntartó: 
Önkormányzati
Intézmény kategória: 
Általános iskolák
Elérhetőség: 

Kaffka Margit Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény

Telefon: 
(+36) 46/533-269, (+36) 46/533-270
Egyéb elérhetőség: 
Helyszín: 
Hunfalvy Pál utca 1.
Miskolc 3534
A térkép megtekintéséhez Javascript szükséges.