Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Könyves Kálmán Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény

Könyves Kálmán Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény

A miskolci Könyves Kálmán Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben 1963 óta folyik nevelő-oktató munka.

Iskolánkban 1. évfolyamtól emelt szintű testnevelés, 3. évfolyamtól angol- és német nyelv tantárgyakból emelt szintű oktatás folyik.

Matematika képességfejlesztő foglalkozásokat tartunk alsó tagozatban a tanulók logikai képességének fejlesztése érdekében.
Az alsó és felső tagozatos tanulók 11 különböző szakköri foglalkozásokon vehetnek részt.

A délelőtti tanítás után napközis foglalkozást és étkezési lehetőséget is biztosítunk. Délután különböző szabadidős tevékenységeket és sportköröket szervezünk. Tanulóink szívesen látogatják a korszerű eszközökkel felszerelt iskolai könyvtárunkat.

Mindennapi munkánkat áthatja a környezettudatos magatartásra nevelés. Az ÖKOISKOLA címet több alkalommal elnyerte intézményünk, rendszeresen szervezünk ÖKO napközis foglalkozásokat, kirándulásokat, nyári táborokat.

Sokszínű, változatos nevelő-oktató munkánknak köszönhetően tanítványaink minden évben kimagasló eredményeket érnek el országos, megyei, városi, tanulmányi- és sportversenyeken.

Hagyományainknak megfelelően helyi iskolai és városi versenyeket szervezünk az érdeklődő tanulóknak. Minden évben sokan vesznek részt a „Diák ésszel, diák kézzel”, a „Kis karácsony, nagy karácsony”, a „Tarka lepke, kis mese” és a „Pecsét Tibor kézilabda emléktorna” versenyeinken.

A szülők támogató segítségével pedagógus közösségünk e meggyőződéssel végzi oktató-nevelő munkáját.

Intézmény fenntartó: 
Önkormányzati
Intézmény kategória: 
Általános iskolák
Elérhetőség: 

Könyves Kálmán Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény

Telefon: 
(+36) 46/532-584
Egyéb elérhetőség: 
Helyszín: 
Könyves Kálmán utca 1.
Miskolc 3534
A térkép megtekintéséhez Javascript szükséges.