Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Komlóstetői Általános Iskola

Komlóstetői Általános Iskola

Intézményünk Miskolc város peremén épült, zöldövezeti, lakótelepi iskola. Sajátos, kissé zárt környezetének egyetlen központi létesítménye.

Ellátott feladatok: Általános műveltséget megalapozó alapfokú nevelés és oktatás; a tanulók részére napközi otthonos és iskolaotthonos ellátás biztosítása; sajátos nevelési igényű tanulók integrált oktatása, fejlesztő, felzárkóztató foglalkozás, hátrányos helyzetű tanulók felkészítését segítő foglalkozás, a tanulók érdeklődésének, képességének, tehetségének; bejáró tanulók ellátása; szervezett intézményi étkeztetés.

A Komlóstetői Általános Iskola oktató-nevelő munkájának célja, hogy tanulóink olyan korszerű, használható tudást kapjanak, melynek a segítségével egész életen át képesek lesznek új ismereteket elsajátítani, középiskolában továbbtanulni.

E cél érdekében oktatási kínálatunk is sokszínű. Már az első évfolyamtól kezdve választható informatika vagy testnevelés tagozat, a második félévtől pedig angol és német nyelv is tanulható szakköri szinten. Alsó tagozatban iskolaotthonos rendszerben oktatunk.

Az iskolában angol és német a kötelezően választható nyelv, amelyeket felső tagozatban heti öt órában is tanulhatnak az érdeklődő diákok. Szakkör formájában eszperantót és francia nyelvet is oktatunk.

Tehetségfejlesztő pedagógus foglalkozik a tehetséges tanulók azonosításával és gondozásával. Folyamatosan versenyeztetjük diákjainkat. Szoros kapcsolatban állunk a környék óvodáinak óvónőivel a tehetségek korai felismerésének reményében.

Szeretnénk, ha a hozzánk járó gyerekek jól éreznék magukat és testileg, lelkileg, szellemileg egyaránt jól fejlődnének. Szeretnénk, ha úgy gondolnának felnőttként első iskolájukra, mint az otthonukra. Szeretnénk, ha az itt kötött barátságok egy életre szólnának; ha minden gyermek visszavágyna ide, tudva, hogy itt támogató kezekre lel. Gyermekszerető kollégáinkkal azon dolgozunk, hogy megfeleljünk a magunk által választott, fenti mottónak.

Intézmény fenntartó: 
Önkormányzati
Intézmény kategória: 
Általános iskolák
Elérhetőség: 

Komlóstetői Általános Iskola

Telefon: 
(+36) 46/533-392
Fax: 
(+36) 46/533-392
Egyéb elérhetőség: 
Helyszín: 
Olvasztár utca 1.
Miskolc 3533
A térkép megtekintéséhez Javascript szükséges.