Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Kazinczy Ferenc Általános és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola és Miskolctapolcai Tagiskola

Kazinczy Ferenc Általános és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola

A Kazinczy Ferenc Általános és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Iskolának két intézménye van. Székhelye az Avas lakótelepen, tagiskolánk Miskolctapolcán található. Mindkét iskolánk önkormányzati fenntartású.

Székhelyintézményünk az Avas lakótelep első iskolájaként 1975-ben nyílt meg. Az iskola fő profilja a kezdetektől az idegen nyelvek oktatása. Az „a” osztályok két tanítási nyelvű programban vesznek részt. A két tanítási nyelvű iskolai oktatás célja, hogy az anyanyelvi és idegen nyelvi tudást egyidejűleg fejlessze, a magyar nyelv és a magyar kultúra megismerése mellett a tanulók magas szintű idegennyelv-tudás és idegennyelv-tanulási képesség birtokába jussanak.

A tanulási nehézségekkel küzdő gyermekek esetében szakképzett fejlesztő pedagógusok és logopédus nyújt személyre szabott nyelv-beszéd, illetve részképességeket fejlesztő folyamatos segítséget. Arra rászoruló gyermekeink számára diétás étkezést is tudunk biztosítani.

A tanulás mellett változatos szabadidős foglalkozásokra alkalmas nagy iskolaudvarunk van. Osztályaink szívesen járnak kirándulni, erdei iskolába, nyári táborokba.

A tapolcai iskola teljesen más adottságokkal rendelkezik. Szép természeti környezetben épült, családias hangulatú kisiskola, saját hagyományait megtartva, de egységes „Kazinczy-s” szellemben és pedagógiai elvek alapján működik tovább.

A természet, az erdők közelsége sok-sok lehetőséget nyújt a szabadidő eltöltésére.
Az iskola elnyerte a „Madárbarát iskola” címet. Tanulóink minden évszakban részt vesznek a madarak megfigyelésével és gondozásával kapcsolatos programokban. Intézményünk mindkét iskolája együttműködési megállapodás keretében folyamatos látogatója az Aggteleki Nemzeti Park által rendezett foglalkozásoknak.

Mindkét intézményben igyekszünk változatos iskolán kívüli programokat szervezni. Osztályaink számos színházi látogatáson, mozielőadáson, rendhagyó órákon, kiállításokon vesznek részt.

Arra törekszünk, hogy iskolánkban minden gyermek és pedagógus személyiségéhez közelálló feladatot kapjon, harmonikus együttműködésben folyjon a munka a szülő, a pedagógus és a gyermek között.

A”b” osztályok az angol vagy német nyelvet választhatják. Az 1-3. évfolyamon előkészítő jelleggel, 4. osztályban 3 órában, a felső tagozatban emelt szinten tanulhatják.

A „c” osztályokban német nyelvet oktatunk, emellett testnevelés orientált oktatás jellemzi az osztályt. A 3 kötelező testnevelés óra mellett 1 óra judo, 1 óra talajtorna foglalkozáson vesznek részt a tanulók, és heti 1 órában gyermekjógát tartunk a számunkra.
Az alsó tagozaton az egész napos nevelés dominál. Az „a” és „b” osztályok iskolaotthonosak, a „c” osztály tanulói napközisek.

A tanulók érdeklődésüknek és tehetségüknek megfelelően képességfejlesztő foglalkozásokon, szakkörökön vehetnek részt. Néptánc, bábjáték, gyermektorna, sportkörök, „Beszélni nehéz!” kör foglalkozásai között válogathatnak.

Intézmény fenntartó: 
Önkormányzati
Intézmény kategória: 
Általános iskolák
Elérhetőség: 

Kazinczy Ferenc Általános és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola

Telefon: 
(+36) 46/561-234
Email: 
info@kazisuli.hu
Egyéb elérhetőség: 
Helyszín: 
Középszer utca 3.
Miskolc 3529
A térkép megtekintéséhez Javascript szükséges.

Kazinczy Ferenc Általános és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola Miskolctapolcai tagiskolája

Telefon: 
(+36) 46/555-248
Egyéb elérhetőség: 

Az iskolaigazgató e-mail címe: dozsa.kazinczy@gmail.com

Helyszín: 
Győri utca 3.
Miskolc 3519
A térkép megtekintéséhez Javascript szükséges.