Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Karacs Teréz Középiskolai Kollégium

Karacs Teréz Középiskolai Leánykollégium

Az értékes hagyományokat őrző kollégium Karacs Teréz nevét viseli, aki a reformkorban Miskolcon hozta létre első, polgári származású leányokat tanító-nevelő intézetét.
Karacs Teréz nevelési elvei és pedagógusi magatartása ma is példaértékű. Az ő szellemiségét kívánta folytatni a kollégium, mikor 2010-ben megpályázta és elnyerte a minősített referencia intézmény címet, mint befogadó intézmény.

A kollégiumba Miskolc szinte összes középiskolájából és B.-A.-Z. megye számos településéről érkeznek a lányok. Az intézmény a villamos vonalán, több középiskolához is közel helyezkedik el. Parkszerű udvar veszi körül és saját sportpályája van.

A  tanulók elhelyezése apartmanszerű lakrészekben történik.  Kettő, három, és négyágyas lakószobái, valamint tanulószobái kényelmesek, és minden tekintetben megfelelnek a zavartalan pihenésnek és tanulásnak.
Céltudatos, nevelő-oktató munkára épülő, önálló arculatú diákintézményként működik.

A kollégium hitvallása: felzárkóztatás, tehetséggondozás, elérhető életcél és pozitív jövőkép kialakítása az ifjúságban.

Jól felszerelt könyvtár, internetes számítógépterem, nyelvi labor, tornaszoba, minden tantárgyból való ingyenes korrepetálási lehetőség, rendszeres sportolási lehetőség, választható szakkörök sora biztosítja a mindennapi felkészülést.

A tanulók személyiségének fejlődését szolgálja minden rendezvény: a gólyaavató, a várostörténeti vetélkedő, a kiállítások, a szakkörök, a kirándulások, az egészségnapok, az ismeretterjesztő előadások, az évfordulós megemlékezések, s a mindig meghitt belsőséges karácsony est.

A kollégium tantestülete és dolgozói mindent megtesznek azért, hogy a növendékek nyugodt, békés, vidám, derűs otthona legyen.

Az intézmény a városba érkező vendégeknek egyszerű, olcsó szálláslehetőséget kínál teljes komforttal, étkezéssel. Konyhája város szerte híres, finom, ízletes ételeiről, családias kiszolgálásáról.

Intézmény fenntartó: 
Önkormányzati
Intézmény kategória: 
Kollégium
Elérhetőség: 

Karacs Teréz Középiskolai Kollégium

Egyéb elérhetőség: 
  • Igazgató:  (+36) 46/379-953
  • Gazdaságvezető:  (+36) 46/370-498
  • Tanári: (+36) 46/402-096
  • Porta: (+36) 46/370-495
Helyszín: 
Győri kapu 156.
Miskolc 3532
A térkép megtekintéséhez Javascript szükséges.