Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskola

Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskola

A Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskola, mint Borsod-Abaúj-Zemplén megye legnagyobb egészségügyi szakképző intézménye, több mint 50 éves múltra tekint vissza.

Az intézmény elődjének – a volt Egészségügyi Szakiskolának – kezdettől feladata volt a város, a megye és a régió egész területén az egészségügyi és szociális szakdolgozók képzése.

A 90-es évek elejétől a hagyományos szakiskolai képzés teljesen átalakult, 9-12. évfolyamon az általános műveltséget megalapozó középiskolai oktatás, ezt követően érettségi utáni szakképzés, valamint a felnőttek iskolarendszerű és iskolarendszeren kívüli szakmai képzése folyik.

2002-ben elnyertük a Közoktatás Minőségéért Díj Kiválóság Kategóriájának bronz fokozatát.
2007. február 19-én átadták a címzett támogatásból felépült, a 21. század elvárásainak is megfelelő kibővített intézményünket a Szigethy Mihály u. 8. szám alatt, így nagyságrendileg is kiemelkedő helyet foglal el a régió egészségügyi szakképzésében.

A minőségfejlesztő munka során iskolánk tantestületét 2007. május 11-én Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése Miskolc Város Nívódíjával tüntette ki. A sikeres tanulást és a különböző megmérettetéseken való eredményes szereplést interaktív táblákkal, beépített projektorokkal felszerelt tantermek szolgálják.

Bekapcsolódtunk egészen a kezdetekkor a kompetencia alapú tananyagtartalom tanításának kipróbálásába, a Magyar Vöröskereszt és a Miskolci Egyetem Bázisiskolája, SMART referencia iskola vagyunk, de említhetnénk a regionális hálózati pontként való működésünket és a minősített referenciaiskolai címre történő pályázásunkat is.

Képzési kínálatunk 9-12. évfolyamon:

  • Humán szakterület (egészségügyi szakmacsoport)
  • Humán szakterület – oktatási szakmacsoport (pedagógia)

Érettségizettek számára, nappali tagozaton

Az érettségi utáni szakképzések során olyan elméleti és gyakorlati tudást szerezhetnek a tanulók, melynek birtokában – munkavállalóként – jó eséllyel pályázhatnak az egészségügyi és szociális intézményekben. A képzések beindítása mindenkor igazodik az intézmények igényeihez, ezért szinte évente változhat a kínálat (ápoló, csecsemő-és gyermekápoló, gyógymasszőr, gyógyszertári asszisztens, kisgyermekgondozó-nevelő, mentőápoló).

Felnőttek számára is indítunk iskolarendszeren belüli, illetve iskolarendszeren kívüli képzéseket, a kínálat a jelentkezések igényeihez igazodik.

Úgy gondoljuk, teljes mértékben képviseljük névadónk csodálatos gondolatait:

„Csak a szeretet segítségével láthatjuk olyannak az életet,
mint amit érdemes megélni” (Ferenczi Sándor)

Intézmény fenntartó: 
Önkormányzati
Intézmény kategória: 
Szakközépiskola
Elérhetőség: 

Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskola

Telefon: 
(+36) 46/508-095
Fax: 
(+36) 46/507-980
Helyszín: 
Szigethy Mihály utca 8.
Miskolc 3529
A térkép megtekintéséhez Javascript szükséges.