Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Fazekas Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Fazekas Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény

A Fazekas Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola1963-ban nyitotta meg kapuit. A múlt eredményeihez hűen alakítjuk a jelenben is iskolai életünket, figyelembe véve a kor kihívásait, új követelményeit.

Alsó tagozaton a gyerekek egyéni sajátosságait figyelembe véve szervezzük a tanórákat. Nyugodt, szeretetteljes légkört biztosítunk számukra, hogy örömmel, jó kedvvel jöjjenek az iskolába. A hagyományos alapképzést emelt szintű képzésekkel egészítjük ki, amelyek a tehetséggondozást szolgálják.
Első osztálytól választható tantárgyként tanulhatják az angol nyelvet és a számítástechnikát, emelt óraszámban az ének-zenét, harmadik évfolyamtól az angol nyelvet, negyediktől a matematikát.

Felső tagozaton a kötelező órákon kívül a gyerekek orientációjának megfelelően részt vehetnek emelt (angol, matematika, ének-zene) és a szabadon választható (magyar nyelv, matematika, történelem, biológia, fizika, kémia, informatika) órákon. A csoportok szervezésével elősegítjük a tehetséges tanulók képességeinek magasabb szintű fejlesztését, sikeresebb továbbtanulását, valamint a rendszeres részvételt a megyei, városi versenyeken, ahol szép eredményeket érünk el.

Iskolánk sporteredményei kimagaslóak. A városi iskolák  eredményei alapján az első tíz helyezett között található. Akik gyógytestnevelésben való részvételre javasoltak, azokkal szakképzett gyógytestnevelő tanárunk foglalkozik.

A tehetséggondozás mellett odafigyelünk minden évfolyamon a lemaradó tanulók felzárkóztatására is. A tanulásban való lemaradást törekszik segíteni iskolánk pszichológusa, logopédusa és fejlesztő pedagógusa.

A tanulói képességek kibontakozását elősegíti a művészeti képzésben való részvétel. Iskolánkban az alapfokú művészetoktatás keretében négy területtel ismerkedhetnek meg a gyerekek: zeneművészet, táncművészet, színjáték, festészet. 2007-ben a Szakmai Minősítő Testület kiválóra értékelte művészetoktatásunkat.

A zeneművészeti ágon biztosítunk hangszertanulási lehetőségeket. Énekkaraink, együtteseink és hangszeres tanulóink rendszeres szereplői a város kiemelt rendezvényeinek, valamint az országos és nemzetközi versenyeknek.

A táncművészeti képzéssel (balett, néptánc, modern tánc,) tanulóink harmonikus mozgáskultúráját fejlesztjük.

A színjáték főtárgya a drámajáték. Célja, hogy képessé tegye a gyerekeket a színház értő befogadására, produkciók létrehozására.

A festészeti képzésen fejlődik a gyerekek kézügyessége, fantáziája és önkifejező képessége, alakul látásmódjuk és esztétikai érzékük.
A művészeti képzés nyitott más általános iskolák és gimnáziumok számára is.

A tanuláson túl fontos számunkra, hogy tanítványaink hasznosan töltsék szabadidejüket. A tanórán kívüli tevékenységek gazdag választékát kínáljuk diákjainknak: tömegsport, foci, úszás, korcsolyázás, túra, színház-, bábszínház-, hangverseny- és mozilátogatás.
Tanulóink körében több éve közkedvelt a Fazekas-nap, az angliai tanulmányút, az erdei iskola és a sítábor.

Intézmény fenntartó: 
Önkormányzati
Intézmény kategória: 
Általános iskolák
Elérhetőség: 

Fazekas Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Telefon: 
(+36) 46/508-973
Fax: 
(+36) 46/508-973
Helyszín: 
Fazekas utca 6.
Miskolc
A térkép megtekintéséhez Javascript szükséges.