Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Diósgyőri Gimnázium

Diósgyőri Gimnázium

A Diósgyőri Gimnázium elődje az 1917-ben Miskolcra települt Magyar Királyi Állami Főreáliskola. Ez az intézmény továbbtanulást biztosító nyolcosztályos iskola volt, amely főként a természettudományos műveltség és a modern nyelvek elsajátítását tűzte ki célul.

Az iskola 1922-ben Hunfalvy János, az újkori magyar földrajztudomány megalapítója, európai hírű földrajztudós nevét vette fel. 1934-ben az intézmény gimnáziumi rangot kapott.

Képzés struktúránk elsősorban az iskolai hagyományokra épül, valamint az évek során jelentkezett társadalmi igényeknek, szülői elvárásoknak felel meg. Igyekszünk folyamatosan megújulni, korszerű iskolaszerkezetet kialakítani, mely Miskolc város fejlesztési terveivel összhangban van. Célunk az, hogy mindazokat a képzési formákat biztosítsuk az itt lévő diákoknak, mint a belvárosi gimnáziumok. Olyan egyetemi, főiskolai tanulmányokra felkészítő képzést kapnak itt a tanulók, mely versenyképes a városban. Ugyanakkor különleges képzési területeink is vannak: a megye egyetlen testnevelés tagozatos gimnáziuma vagyunk.

Intézmény fenntartó: 
Önkormányzati
Intézmény kategória: 
Gimnáziumok
Elérhetőség: 

Diósgyőri Gimnázium

Telefon: 
(+36) 46/370-701
Egyéb elérhetőség: 
Helyszín: 
Kiss tábornok útja 42.
Miskolc 3534
A térkép megtekintéséhez Javascript szükséges.