Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Diósgyőr-Vasgyári Szakképző Iskola és Kollégium

Diósgyőr-Vasgyári Szakképző Iskola és Kollégium

A Diósgyőr-Vasgyári Szakképző Iskola és Kollégium Miskolcon, a Diósgyőr-Vasgyári városrészben található. Története a 19. század második felére nyúlik vissza.

A szakközépiskolai és szakiskola a tagozaton összesen 13 szakmát sajátíthatnak el a fiatalok. Nagyon népszerűek azon képzéseink, amelyeknek keretében a rendőri  és katonai hivatásra készülők kapnak szakirányú előképzést.

Szakközépiskolai tagozaton faipari képzés mellett közbiztonsági-, határrendész-, és honvédelem szakirányú képzést folytatunk, melyekben a jogi, rendészeti, katonai ismeretek, önvédelem, kommunikációs gyakorlatok kötelező alaptantárgyak.

Honvédelem tagozaton szabályzatismeret, alaki rendgyakorlatok, katonai tereptan, jogi ismeretek, lövészeti ismeretek oktatása folyik.

Érettségi utáni technikusi képzésben bútoripari, és gépgyártástechnológus képesítést szerezhetnek tanulóink.

Szakiskolai tagozaton bútorasztalos, kárpitos, gépi forgácsoló, géplakatos, hegesztő, szerkezetlakatos, járműfényező, karosszérialakatos, panziós - falusi vendéglátó, és számítógép szerelő és karbantartó szakmákat oktatunk. Iskolánk tagja a Miskolc-Térségi Integrált Szakképző Központnak (MITISZK), melyben tanulóink géplakatos és gépi forgácsoló szakmában, korszerű gépeken sajátíthatják el a szakma minden fortélyát.

A gyakorlati oktatás iskolánk korszerűen felszerelt tanműhelyében folyik.  A szülők naprakész tájékoztatása digitális osztálynaplón keresztül történik. A vidéki tanulók részére intézményünk jól felszerelt kollégiumban tud elhelyezést biztosítani.

Tanulóink szabadidejének hasznos eltöltését szolgálja több ezer kötetes iskolai könyvtárunk és diáksport egyesületünk, valamint öntevékeny iskolai és kollégiumi szakköreink (fúvós zenekar, énekkar, informatika szakkör).

Intézmény fenntartó: 
Önkormányzati
Intézmény kategória: 
Szakiskola
Elérhetőség: 

Diósgyőr-Vasgyári Szakképző Iskola és Kollégium

Telefon: 
(+36) 46/532-358
Helyszín: 
Téglagyár u. 1 -2.
Miskolc 3533
A térkép megtekintéséhez Javascript szükséges.