Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Bulgárföldi Általános Iskola

Bulgárföldi Általános és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola

A Bulgárföldi Általános és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola a bulgárföldi lakótelep szívében, a DVTK Stadionnal szemben lévő bérházak között, tömegközlekedéssel is jól megközelíthető helyen található.

2009/2010-es tanévtől a TÁMOP pályázati projekt keretében kompetencia alapú oktatás folyik intézményünkben, melynek keretében rendszeres IKT-s órák, interaktív tananyagok használata történik.

A 8. osztályban a gazdaságtan oktatása a tanulóknak pénzügyi, háztartás-gazdálkodási ismereteket nyújt.

A szellemi munka mellett szükség van a fizikai állóképesség fejlesztésére is. Tanulóink már első osztályban háromhetes úszásoktatásban részesülnek. Erre alapozva, a pedagógiai program részeként, az órarendi keretbe illesztett testnevelés órai úszásfoglalkozásokon heti rendszerességgel fejlesztjük differenciáltan tanulóink úszástudását nyolcadik osztállyal bezárólag. Az ISK keretében is úszás, természetjárás és foci szakcsoportok működnek.

Hagyományos iskolánkban az Erdei Iskola, melynek keretében tanulóink minden évben több napot töltenek környezet- és természetvédelmi ismereteik bővítése céljából természeti környezetben, valamint ismerkednek környezetünk növény- és állatvilágával, népi kismesterségekkel.

Minden évben megrendezzük a megyei szintű Angol Nyelvű Országismereti Versenyt és a Bulgárföldi Úszókupát.

Intézmény fenntartó: 
Önkormányzati
Intézmény kategória: 
Általános iskolák
Elérhetőség: 

Bulgárföldi Általános Iskola

Telefon: 
(+36) 46/530-534, (+36) 30/229-31-31
Fax: 
(+36) 46/370-779
Helyszín: 
Fazola utca 2.
Miskolc 3534
A térkép megtekintéséhez Javascript szükséges.