Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Bláthy Ottó Villamosipari Szakközépiskola

Bláthy Ottó Villamosipari Szakközépiskola

A vallás- és közoktatásügyi miniszter 1950-ben értesítette a miskolci Tankerületi Főigazgatóságot, hogy a szeptembertől induló tanévben villamosipari tagozatú gimnáziumot indít három első osztállyal és 120 tanulóval.

Az iskola megalakulása új színfolttal gazdagította Miskolc életét, a nagy beruházások idején szükség volt villamosipari szakemberek képzésére. A mi iskolánk képezte a megye és a régió villamosipari középvezetőinek többségét.

Mára az iskola képzési jellege átalakult, az elektrotechnika oktatása mellett megjelent az elektronikai, informatikai és az irányítástechnikai képzés is.

A 9-12. évfolyamokon folyó képzés célja egyrészt az érettségi vizsgára történő felkészítés, másrészt szakmacsoportos elméleti és gyakorlati ismeretek átadása. Iskolánkban emelt óraszámban tanítjuk a matematika, fizika, informatika, valamint az idegen nyelv (angol vagy német nyelv) tantárgyakat.

Az elektrotechnika-elektronika szakma-csoportos képzés keretében a tanulók elsajátítják a villamos áramkörök számítását, szerelését és mérését, speciális számítástechnikai ismereteket szereznek (pl. áramkörtervezés, rajzolás), valamint megismerik a villamos berendezéseket irányító ipari vezérlők működését.

Az informatika szakmacsoportos képzés során a tanulók megismerik a számítógépek és egyéb számítástechnikai eszközök felépítését, működését, elsajátítják a felhasználói programok kezelését és az önálló programkészítés módszereit.

A nyelvi előkészítő évfolyamon a tanulók intenzív angol nyelvi (heti 12 óra) és informatikai képzésben részesülnek. A fennmaradó időkeretet képességfejlesztésre, az általános iskolai tananyag rendszerezésére fordítjuk. A nyelvi előkészítő évfolyamot követően a tanulók informatika szakmacsoportos képzést kapnak.

Intézmény fenntartó: 
Önkormányzati
Intézmény kategória: 
Szakközépiskola
Elérhetőség: 

Bláthy Ottó Villamosipari Szakközépiskola

Telefon: 
(+36) 46/505-290
Fax: 
(+36) 46/505-290
Email: 
blathy@chello.hu
Egyéb elérhetőség: 
Helyszín: 
Soltész Nagy Kálmán utca 7.
Miskolc 3527
A térkép megtekintéséhez Javascript szükséges.