Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Berzeviczy Gergely Szakközépiskola és Szakiskola

Berzeviczy Gergely Szakközépiskola és Szakképző Központ

A Berzeviczy Gergely Szakközépiskola és Szakiskola az ország egyik legrégebben működő középfokú kereskedelmi szakközépiskolája. Ünnepélyes megnyitójára 1886. szeptember 11-én került sor.

Miért pont a Berzeviczy?

  • Vegyünk egy iskolát! – Sok tanulóval, táblákkal, krétákkal, könyvekkel, székekkel meg padokkal, írásvetítővel, naplókkal meg jegyekkel, büfével, udvarral, portással meg karbantartókkal és ami még kell…, mint egy átlagos suliban.
  • Tegyünk hozzá 3 érdekes szakot, egy bel -, és külkereskedelmi és egy idegenforgalmi szakot. De persze ezt sem egyszerűen! Bolondítsuk meg egy kis némettel meg angollal, szaktantárgyakkal, szakmabeli tanárokkal és ha már a szakoknál tarunk… szakítsunk azzal a gondolattal hogy ez egy átlagos suli.
  • És ha nem átlagos akkor milyen? Mondjuk az írásvetítő helyére tegyünk egy pár projektort meg számítógépet, laptopokat és így kész az ECDL vizsgaközpont. A könyveket egészítsük ki jó 20 ezerre, tegyünk mellé cd-ket és dvd-ket, így lesz a  város egyik legnagyobb iskolai könyvtára.
  • A szakokat toldjuk meg különféle OKJ - s szakképzésekkel, például a vendéglőssel. Ehhez kell még egy jó kis tanüzem, illetve egy gyakorlati hely, ebben az esetben a Berze Kávézó (www.berzekavezo.hu), ahol a diákok élesben tanulnak meg főzni, kiszolgálni és eladni.
  • Mindehhez még adjuk hozzá 125 évet...

Így meg is van a válasz:…Mert ez a Berzeviczy!

A tanórákon kívül vannak népszerű , hagyományos programjaink, a Berze-hét, az iskolabál, a kopaszavató, ahol szakmai versenyeken, kézműves foglalkozásokon, osztályok közötti kampányokon, diákigazgató választásokon és sportvetélkedőkön vehetnek részt a tanulók. Aktívan működik a diákönkormányzat, amely változatos kulturális eseményeket és programokat szervez.

Iskolánk a 2009-ben bekövetkezett törvényi változásokra reagálva a Gálffy Ignác Térségi Integrált Szakképző Központ fogadó iskolája lett. Az iskola a Miskolc MJV és az Európai Uniós forrásokat kihasználva igen jelentős fejlesztéseket tudott végrehajtani az intézményen belül mind infrastrukturális mind szociális jelleggel.

Intézmény fenntartó: 
Önkormányzati
Intézmény kategória: 
Szakközépiskola
Elérhetőség: 

Berzeviczy Gergely Szakközépiskola és Szakiskola

Telefon: 
(+36) 46/347-881
Helyszín: 
Hősök tere 1.
Miskolc 3525
A térkép megtekintéséhez Javascript szükséges.