Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Bársony-Hunyadi Általános Iskola Hunyadi Mátyás Tagiskolája

Hunyadi Mátyás Általános Iskola

A Hunyadi Mátyás Általános Iskola Miskolc belvárosának szélén, a Vologda városrészben, a Mátyás király utcában található.

Az iskolavezetés nagy súlyt fektet arra, hogy a pedagógusok elsajátítsák a korszerű módszereket, eljárásokat, és azt kamatoztassák mindennapi munkájuk során.

Az oktatásszervezésben kerek egészként tekintünk a nyolc évfolyamra, ahol az egyes évfolyamokon megszerzett tudásra és neveltségi szintre alapoznak a felsőbb évfolyamok.

Oktatási struktúránkban három tantárgy emelt szintű oktatásának van régóta hagyománya. Ezek az angol nyelv, a német nyelv és a számítástechnika. Ezen tantárgyak felvétele önkéntes, de akinek képességei lehetővé teszik a fokozott terhelést, már első osztálytól elkezdheti egy nyelv, illetve egy nyelv és számítástechnika párosítással.

Intézményünkben az 1980-as évek végén indult az ép értelmű mozgáskorlátozott tanulók integrált oktatása. A mozgáskorlátozott tanulók a normál osztályokba vannak beosztva, ugyanazt a tantervet sajátítják el, mint nem mozgáskorlátozott társaik. Kizárólag mozgásfejlesztésük terén tér el tantervük. Ezt a tevékenységet egy gyógytestnevelés szakos tanár és egy konduktor végzi tünetcsoportjuknak megfelelően. Nem mozgáskorlátozott társaik megtanulják elfogadni őket, hiszen minden nap ott vannak közöttük, együtt végzik tevékenységüket. Épületünk teljes mértékben akadálymentesített, rendelkezünk lifttel, rámpákkal.  

A matematika, a magyar nyelv és irodalom tantárgyak éves kompetenciavizsgálata során iskolánk évek óta az országos átlag fölötti teljesítményt nyújt. Továbbtanulási mutatóink is jó eredményeket tükröznek. Évek óta tanulóink 85-90 %-a az általa első helyen  megjelölt középiskolába nyer felvételt. Diákjaink bejutnak a legnépszerűbb középiskolák legnépszerűbb tagozataira is. A matematika valamint a magyar nyelv és irodalom tantárgyakat képesség szerinti csoportbontásban oktatjuk. Ezen túl, ugyancsak e két tantárgyból a nyolcadik évfolyamon felvételi előkészítőt is tartunk heti rendszerességgel, melyek térítésmentesen állnak diákjaink rendelkezésére. A feltételeket igyekszünk biztosítani a magyar nyelv és irodalom, valamint matematika központi felvételi sikeres teljesítéséhez.

Nagy hangsúlyt kapnak iskolánkban a szabadidős sportok. Természetesen versenyeznek is tanulóink, és eredményeink miatt nincs okunk szégyenkezni, de a hangsúlyt nem az élsportra, hanem a mindennapos testmozgásra, a mozgásszegény életmód elleni küzdelemre helyezzük. Évek óta kedvelt sportok tanulóink körében a labdarúgás, kosárlabda, röplabda, játékos sport.

A Hunyadi Mátyás Általános Iskola a Bársony-Hunyadi Általános Iskola  tagiskolája.
 

Intézmény fenntartó: 
Önkormányzati
Intézmény kategória: 
Általános iskolák
Elérhetőség: 

Bársony-Hunyadi Általános Iskola Hunyadi Mátyás Tagiskolája

Telefon: 
(+36) 46/507-520
Fax: 
(+36) 46/506-328
Egyéb elérhetőség: 
Helyszín: 
Mátyás király utca 21.
Miskolc 3525
A térkép megtekintéséhez Javascript szükséges.