Bársony-Hunyadi Általános Iskola

Bársony János Általános Iskola

Az iskolavezetés nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a pedagógusok elsajátítsák a korszerű módszereket, eljárásokat, és azt kamatoztassák mindennapi munkájuk során.
Az oktatásszervezésben kerek egészként tekintünk a nyolc évfolyamra, ahol az egyes évfolyamokon megszerzett tudásra és neveltségi szintre alapoznak a felsőbb évfolyamok.

Oktatási struktúránkban két tantárgy emelt szintű oktatásának van régóta hagyománya, az angol nyelvnek és a számítástechnikának. Ezen tantárgyak felvétele önkéntes, de akiknek képességei lehetővé teszik a fokozott terhelést, akár két emelt szintű képzési formát is választhatnak egyszerre.

Intézményünkben asztmás gyermekek is tanulhatnak, sóbarlang segíti egészségi állapotuk  javítását.

A matematika, a magyar nyelv és irodalom tantárgyak éves kompetenciavizsgálata során iskolánk évek óta az országos átlag fölötti teljesítményt nyújt. Továbbtanulási mutatóink is jó eredményeket tükröznek. Évek óta tanulóink 85-90 % -a az általa első helyen  megjelölt középiskolába nyer felvételt. Diákjaink bejutnak a legnépszerűbb középiskolák legnépszerűbb tagozataira is. A matematika és a magyar nyelv és irodalom tantárgyak esetében felső tagozaton a tanulókat képességeik szerint csoportokra bontva oktatjuk. Ez személyre szabottabb, differenciált fejlesztést tesz lehetővé. Ezen túl, ugyancsak e két tantárgyból a nyolcadik évfolyamon felvételi előkészítőt is tartunk heti rendszerességgel, melyek térítésmentesen állnak diákjaink rendelkezésére. A feltételeket igyekszünk biztosítani a magyar nyelv és irodalom, valamint matematika központi felvételi sikeres teljesítéséhez.

Nagy hangsúlyt kapnak iskolánkban a szabadidős sportok. Természetesen versenyeznek is tanulóink, és eredményeink miatt nincs okunk szégyenkezni, de a hangsúlyt nem az élsportra, hanem a mindennapos testmozgásra, a mozgásszegény életmód elleni küzdelemre helyezzük. Évek óta kedvelt sportok tanulóink körében a labdarúgás, kosárlabda, röplabda.

Nagyon népszerű tanulóink körében tánccsoportunk. Sok sikeres fellépést tudhatnak maguk mögött. Több száz tanulónk vesz részt korcsoportokra osztva a foglalkozásokon. Ez a tevékenység a művészeti fejlődés mellett kiváló lehetőséget nyújt a testmozgásra is.

Az iskola a Bársony-Hunyadi Általános Iskola tagiskolája.

Intézmény fenntartó: 
Önkormányzati
Intézmény kategória: 
Általános iskolák
Elérhetőség: 

Bársony-Hunyadi Általános Iskola

Telefon: 
(+36) 46/504-721
Fax: 
(+36) 46/504-721
Egyéb elérhetőség: 
Helyszín: 
Bársony János utca 27. /A
Miskolc 3531
A térkép megtekintéséhez Javascript szükséges.

Naptár

h k s c p s v
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
 
 
Hozzáadás a naptárhoz

Következő esemény