Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Arany János Általános Iskola

Bem József Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Arany János tagiskolája

Az iskola nevelői szeretettel várják a gyermekeket a város egyik leghangulatosabb, családias légkört biztosító iskolájába.  Színvonalas tudást, biztos alapokat sajátíthatnak el a tanulóink.

Az alsósok szótagoló-olvasástanítási módszerrel tanulnak olvasni. Tehetséggondozást, a tanulási nehézséggel küzdőknek képességfejlesztést biztosítunk. Versenyeken rendszeresen részt veszünk, és büszkék vagyunk elért eredményeinkre.

Minden évben megrendezzük az Arany János városi helyesíró versenyt. Művészeti oktatás keretében társastáncot, színjátszást, festészetet tanulhatnak a gyerekek.

Szabadidőben szervezett keretek között sportolhatnak, és informatikai képzésben vehetnek rész. A napközis foglalkozásokon a hatékony tanulás mellett, színes programokon vehetnek részt.

A szép magyar beszédre nagy gondot fordítunk. Az irodalom és helyesírás rejtelmeibe magas fokon vezetik be nevelőink a tanulókat. Mese,  vers és prózamondó versenyeken bontogatják szárnyaikat a tehetségesek. A kisdiákok már első osztályban választhatják az angol nyelvet.

Felsős tanulóink a matematika, fizika és kémia oktatását szaktanteremben tanulhatják. A számítástechnika elsajátításához modern géppark és internet áll a tanulóink rendelkezésére.

A testnevelés oktatását és a tanulók testedzését tornateremben és szabadtéri sportpályán, műfüves pályán biztosítjuk. A városi sportversenyeken rendszeresen részt vesznek diákjaink, és jó eredményt érnek el.

Hagyományaink:

  • Arany – hét (kulturális, sport és tantárgyi programok); Helyesíró és versmondó verseny az iskola rendezésében
  • Játszóház; Főzőverseny; Farsang

Iskolánk Arany Emlékplakett adományoz annak a nyolcadik osztályos tanulónak, aki kimagasló tanulmányi eredményével és példaértékű magatartásával kiérdemli.

Intézmény fenntartó: 
Önkormányzati
Intézmény kategória: 
Általános iskolák
Elérhetőség: 

Arany János Általános Iskola

Telefon: 
(+36) 46/508-655
Fax: 
(+36) 46/508-565
Egyéb elérhetőség: 
Helyszín: 
Csele utca 14.
Miskolc
A térkép megtekintéséhez Javascript szükséges.