Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Információk a húsvéti nyitvatartásokról

Információk

Ügyfélszolgálatok:

Március 30-án, Nagypénteken és április 2-án, Húsvéthétfőn Miskolc MJV Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodája – Városház tér 8. –, és a Miskolc Holding Zrt., MIHŐ Kft. és MIVÍZ Kft. ügyfélszolgálati irodája – Szemere u. 5. – egyaránt zárva lesz.
 

Fürdők, állatkert

A Miskolctapolcai Strandfürdő Szaunavilág és Fitness részlege Nagypénteken és Húsvéthétfőn ünnepi nyitvatartás szerint, a Miskolctapolcai Barlangfürdő ezeken a napokon 9-től este 8 óráig várja vendégeit.
A Selyemréti Strandfürdő még szezonon kívüli nyitvatartással várja a fürdőzőket, úszókat és szaunázókat nagypénteken és húsvéthétfőn.
A Miskolci Állatkert és Kultúrpark március 30-án és április 2-án is már a nyári nyitva tartás szerint, 9-től 19 óráig várja vendégeit.

Parkolási rend

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. üzemeltetésében lévő felszíni fizetős várakozási területeken és a Régiposta utcai parkolóházban március 30-án, nagypénteken és április 2-án, húsvéthétfőn díjmentes a parkolás. A kiemelt közlekedési területeken – vagyis a Tiszai pályaudvar környékén – szintén díjmentes a parkolás március 30-án és április 2-án, míg a többi napon a szokásos rend szerint a díjfizetés 8-tól 18 óráig tart.

A kiemelt kereskedelmi és idegenforgalmi területeken március 31-én a szombati napon megszokott rend szerint, 8-től 13 óráig díjköteles a parkolás.

Kiemelt kereskedelmi terület:

  • Búza tér, görög katolikus templom északi és keleti oldali parkoló.
  • Zsolcai kapu páratlan oldala az Ady Endre utca kereszteződéstől a Hatvanötösök útja kereszteződésig.
  • Szendrei utca.
  • Zsolcai kapu 1. előtti parkoló és a Szendrei utca és Zsolcai kapu között található összekötő utca.
  • Búza téri piac nagyparkoló.
  • Szeles utca Huszár utca – Lehel utca közötti szakasza.
  • Hatvanötösök utca Zsolcai kapu – Szeles utca közötti leállósáv.
  • Bethlen G. utca Szeles utca – Szendrei utca közötti szakasza.

Kiemelt idegenforgalmi terület: Diósgyőr, Lillafüred, Miskolctapolca.

Az Európa téri, Patak utcai, illetve Hősök terén lévő mélygarázsban az általános rend szerint kell fizetni ünnepnapokon is.

Piacok

A nagyobb piacok nyitva tartása a húsvéti időszakban az alábbiak szerint módosul: a Zsarnai piac április 1-jén zárva. A Búza téri őstermelői piac március 30-án 5-től 17 óráig, március 31-én, szombaton 5-től 14 óráig tart nyitva, majd húsvétvasárnap és április 2-án, húsvéthétfőn zárva lesz. A Vasgyári piac március 30-án 5-től 15 óráig, március 31-én, szombaton 5-től 14 óráig lesz nyitva, április 1-jén és 2-án viszont zárva tart.