Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

A helyi iparűzési adóbevallás benyújtásának határideje 2017. május 31.

A helyi iparűzési adóbevallás benyújtásának határideje 2017. május 31.

Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy 2017. május 31-én lejár a 2016. évi helyi iparűzési adóbevallás benyújtásának határideje.

I./ A bevallást benyújthatják:

  • Papíralapon, postai úton, vagy személyesen a Polgármesteri Hivatal központi ügyfélszolgálatán, ahol az Adó Osztály május 30. és június 1. között hosszabbított ügyfélfogadással várja az adózókat reggel 8:00-tól, délután 17:30-ig.

A 2016. adóévre vonatkozó papíralapú bevallási nyomtatvány átvehető az ügyfélszolgálaton, vagy letölthető az alábbi linkről:

http://miskolc.hu/sites/default/files/dokumentumok/csatolmanyok/helyi_iparuzesi_adobevallas_2016._adoevrol.pdf

  • Elektronikus úton kitöltve, az ügyfélkapun keresztül ÁNYK formában is van lehetőség a bevallás benyújtására, amely ellenőrző funkciókat és a helyi rendeletben szabályozott mentességi elemeket is tartalmazza. Az ezzel kapcsolatos részletes leírás és a letölthető nyomtatvány elérhető az alábbi helyen:

http://miskolc.hu/varoshaza/ugyintezes/ugyleiras/elektronikus-adobevallas-iparuzesi-ado

  • Elektronikus úton kitöltve, nyomtatott formában eljuttatva postai úton, vagy személyesen.

http://miskolc.hu/varoshaza/ugyintezes/ugyleiras/elektronikus-adobevallas-iparuzesi-ado

  • 2017. január elsejétől a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény 42/D. § (1) bekezdése alapján az adózó az állandó jellegű helyi iparűzési adóról szóló adóbevallási kötelezettségét a PM rendelet szerinti bevallási nyomtatványon az állami adóhatósághoz elektronikus úton is teljesítheti. A korábban így benyújtott bevallásokkal kapcsolatban azonban, több probléma merült fel, amelyek adózói közreműködés nélkül nem voltak orvosolhatóak. Miskolc Megyei Jogú Város önkormányzati adóhatósága rendelkezik elektronikus bevallási felülettel, amelyen keresztül az adózók közvetlenül az Adó Osztályra tudják benyújtani bevallásukat, az erre a célra rendszeresített – ellenőrző funkciókat és helyi rendeletben biztosított mentességeket tartalmazó – nyomtatványon. Kérjük Ügyfeleinket, hogy a helyi iparűzési adóbevallást, lehetőség szerint az ügyfélkapun keresztül küldjék el az önkormányzat részére, elkerülve ezzel az esetleges javítást vagy hiánypótlást!

II./ Felhívjuk az adózók figyelmét, hogy fokozott figyelmet fordítsanak a helyi iparűzési adó alapjának a megosztására, mert az Adó Osztály kiemelten ellenőrzi annak a helyességét!

Az iparűzési adóból származó bevétel a települési önkormányzat saját bevétele, melyet az illetékes adóhatóság számlájára kell megfizetni. Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzat Képviselőtestülete Iparűzési adó beszedési alszámlájának száma: 10700086-42689106-52100008.

     
Miskolc, 2017.05.08.                  

Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala
Adó Osztály