Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Félmillió forintba is kerülhet az ittas verekedés

Félmillió forintba is kerülhet az ittas verekedés

Újabb prevenciós matricát készített a megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya: az első képet az egyik újdiósgyőri italboltban ragasztották ki szerdán.

Az akció célja, hogy felhívja a figyelmet a felelőtlen alkoholfogyasztás következményeire, mely egy verekedés esetén akár félmillió forintunkba is kerülhet.

Dudás Péter r. alezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának megbízott vezetője bűnmegelőzési célú – a garázda jellegű erőszakos cselekmények súlyos következményeire felhívó – képekkel illusztrált matricát függesztett ki szerda délelőtt az Újgyőri piac közelében található egyik italboltban Csiba Gáborral, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház főigazgató-főorvosával. A korábbi, figyelemfelhívó plakátok – az uzsora veszélyei, illetve a közfeladatot ellátó személyek elleni erőszak négy képe, melyet éppen a megyei kórházban mutattak be – után tehát tovább folytatódik a főkapitányság országosan egyedülálló prevenciós munkája.

A bűnmegelőzési osztály megbízott vezetője elmondta, megvizsgálták, mire kell hangsúlyt fektetniük, és a „fekete húsvét” után döntöttek úgy, a csoportos garázdaság problémaköre fennáll. Sok esetben ugyanis az italboltban vagy kocsmában, az alkoholfogyasztáshoz kapcsolódóan alakulnak ki családi, baráti konfliktusok, melyek veszekedésből, verekedésből garázdaságba csapnak át.

– Nem csak a büntetés, hanem a kár-érték része is fontos eleme a történéseknek. Az első képen a verekedés kezdete, majd a fegyveres tömegjelenet látható. A harmadik képen már a kórházban van a sértett, aki elkövető is egyben, így börtönbe kerülhet – hangsúlyozta Dudás Péter.

A kórház igazgatója a garázda jellegű bűncselekményekkel összefüggésben felmerülő kórházi kezelésekről és azok költségiről tájékoztatott.

Folytatás a minap.hu oldalán >>>