Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Természet a városban

A Természet a városban menüpontban Miskolc és a természet kapcsolatáról, a város természeti környezetéről, valamint a város zöld területeiről olvashat. Ötleteket adunk arra is, hogyan töltheti el szabadidejét a Bükk hegység lábánál fekvő városunkban.

A természet szerelmeseinek

Molnár Szikla

A miskolciak igazán szerencsések, hiszen Magyarország egyik legszebb és legnagyobb átlagmagasságú hegységének közvetlen szomszédságában élnek.

A város zöld szívében az Avason és a Népkertben

Az Avas tetején magasodó kilátó esténként kivilágítva igazi látványosság, de sziluettje a város számos pontjáról nappal is feltűnő. Teraszáról megcsodálhatjuk a város panorámáját és a környező hegyvonulatokat.

Green City

Green City Hungary

Amszterdam, Milánó, Miskolc. Mi lehet közös ebben a három városban? 2011. június 21. után már legalább egy közös pontot találni: mindhárom város csatlakozott az európai Green City mozgalomhoz.

Parkok

Miskolc város területén az Önkormányzat kezelésében lévő zöldterületek nagysága 3 millió négyzetméter, aminek jelentős része a lakótelepek területén található.

Természetjáróknak

A Majális-parkból induló Majál-túrák a könnyű, félórás sétától kezdve a hosszabb távig kínálnak kirándulási lehetőséget. A Forrás-völgy jelzett turistaútjain járva nemcsak az erdőt csodálhatjuk, hanem felmászhatunk a Büdöspest- vagy a Kecskelyuk-barlangokba is.

Város és természet

Miskolc 1992-től tagja a Helyi Környezetvédelmi Kezdeményezések Nemzetközi Tanácsának (ICLEI) – a szervezet a fenntartható fejlődés iránt elkötelezett önkormányzatok tevékenységét segíti.