Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Bábszínház

Csodamalom Bábszínház

Sokoldalú gyermekcentrumként működik a belváros szívében, a Kossuth utca 11. szám alatt az 1986-ban alapított miskolci Csodamalom Bábszínház.

A legkülönbözőbb bábtechnikákat felsorakoztató repertoár elsősorban a klasszikus meseirodalom népszerű darabjaira épül, s fontos helyet kapnak a zeneirodalom műveit feldolgozó bábadaptációk, köztük a Háry János vagy az Egy kiállítás képei.

Fontos törekvés a miskolci szerzők bábdarabjainak bemutatása: Csorba Piroska meséi közül a Virágfejű ember című bábjátékot, valamint Andersen-adaptációit tűzte műsorra a társulat.
  
A bábelőadások mellett közművelődési, oktatási feladatokat is felvállal a Csodamalom Bábszínház. A fogyatékkal élő fiatalok számára hirdette meg a „Gyógyít a báb” fejlesztő terápiát. A hallássérültek számára pedig kommunikációs akadálymentesítést biztosítanak.

A Báb-Szó-Ház dramatikus-kézműves foglalkozásait a hagyományőrzés jegyében szervezi a társulat, nyáron pedig bábos napközi várja a gyerekeket.

A Miskolci Csodamalom Bábszínház a jövőben is elsőrendű feladatának tartja gyermekközönségének szórakoztatását, nevelését, reprezentatív előadások létrehozását.

2008-ban  a bábszínház, Miskolc Megyei Jogú Város Nívó -díját kapta.

Elérhetőség: 

Csodamalom Bábszínház

Telefon: 
(+36) 46/502-665 (üzenetrögzítő), (+36) 46/502-667
Fax: 
(+36) 46/502–664
Egyéb elérhetőség: 
Helyszín: 
Kossuth Lajos utca 11.
Miskolc
A térkép megtekintéséhez Javascript szükséges.

tovább»: Csodamalom Bábszínház