Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Környezetvédelmi célok

Az Önkormányzat környezetvédelem iránti elkötelezettsége kiemelkedőnek mondható. Az elmúlt években a város Közgyűlése számos határozatot hozott amely közvetve vagy közvetlenül környezetvédelmi célokat szolgál.

Közel 20 környezetvédelmi tárgyú helyi rendelet (például szmogriadó terv, hulladékgazdálkodási terv, helyi védetté nyilvánítások) került megalkotásra, amelyek az önkormányzat környezet- és természetvédelmi hatósági tevékenységéhez biztosítanak megfelelő kereteket.

1999-ben került elfogadásra a város első Környezet-és Természetvédelmi Keretterve, amely 2005-ig terjedő időszak legfontosabb feladatait határozta meg. A megfogalmazott célkitűzések megvalósítására Intézkedési tervek szolgáltak.

A feladatok végrehajtásáról, valamint a környezeti állapotok változásáról évenként beszámolók készültek amelyek a lakosság számára is hozzáférhetőek, internet, szórólapok és szöveges kiadványok formájában.

2006-ban fogadta el a Közgyűlés város Környezetvédelmi Programját, amely 2008-ban felülvizsgálatra került. A program végrehajtásáról évenként készül beszámoló.