Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Egymilliárd Forint a miskolci utakra - 2017. július 17-én kezdődnek az útfelújítások

Közérdekű közlemény

Egymilliárd forintból kilenc út, illetve útszakasz és egy híd felújítása, valamint két új út építése kezdődik el Miskolcon július 17-én.

Az önkormányzat 999 435 818 forint vissza nem térítendő állami támogatást nyert el, amelyből 2017. december végéig az alábbi utak újulnak meg:

 • Lorántffy Zsuzsanna utca (teljes hosszában).
 • Muhi utca (Mexikó völgy utca – Lorántffy utca között).
 • Szinva-híd a Lorántffy Zsuzsanna utcában.
 • Ifjúság útja (Szabadságharc utca – Csabai kapu között).
 • Szabó Károly utca (teljes hosszában).
 • Fonoda utca (Szinva-híd – Ferroglóbusz-telep – vasúti átkelő között).
 • Besenyői utca (Vágóhíd utca – József A. utca között).
 • Pozsonyi utca (teljes hosszban).
 • Kuruc utca (teljes hosszban).
 • Kassák Lajos utca (teljes hosszban).
 • Babits Mihály utca 1. ütem (Kassák Lajos utca – Miskolci utca közötti szakasz/).
 • Mikes Kelemen utca (Görgey utca – Dessewffy utca közötti szakasz).

A munkák leghamarabb valamennyi utca és létesítmény esetében 2017. 07. 17-én kezdődnek, a Mikes Kelemen utcán a közműszolgáltatók építési munkáit követően, várhatóan augusztus második felében indul az útfelújítás.

A munkálatok során jellemzően 1-2 napos félpályás, 300-500 méteres útlezárásokra kell számítani. A szegélyépítések idején útszűkület lassítja majd a forgalmat.

Az autóbusz közlekedés, ideiglenes megállóhelyek kijelölésével, egyetlen utcán sem szünetel a munkálatok ideje alatt.

A Szabó Károly utcában 3x1 napos teljes útlezárás várható, az aktuális lezárt szakasz minden esetben a környező utcákon megkerülhető lesz.

A Pozsonyi utcában a munkálatok idejére a teljes szakaszon tilos lesz a parkolás, a gépjárműveket a lakótelep északi részén, a házak között található nagy parkolóban lehet majd elhelyezni.

A Kuruc utcán is parkolási tilalom lesz, az ideiglenesen kijelölt parkolókat táblák jelzik majd.

A Babits és Kassák utcákon rövid időszakokra egyes ingatlanokat nem lehet majd autóval megközelíteni. A kivitelező a lakosságot helyben folyamatosan tájékoztatja majd a várható forgalomkorlátozásokról.

A Mikes Kelemen utcán, félpályás útlezárások mellett, augusztus 15-től kezdődik az építkezés. A forgalom a Görgey utca felé haladhat egy irányban, a beruházás idején célforgalmi behajtás és parkolási tilalom lesz érvényben. Az aszfaltszőnyegezés ideje alatt jelzőőrös irányítás mellett időszakosan korlátozzák a behajtást. Parkolni a környező utcákban lehet majd.

A kivitelezők valamennyi érintett utcában szórólapokon, és közvetlen megkereséssel is tájékoztatják majd a lakosságot az aktuális munkákról, forgalomkorlátozásokról és az ingatlanok megközelíthetőségéről.

Az építkezések idejére a lakosság türelmét és megértését kérjük.

 

Lakossági megkeresések, bejelentések megtétele: utfelujitas@miskolcph.hu