Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Miskolc városi klímavédelmi és levegőtisztaság-védelmi akcióterv

Dokumentum kategória: 
egyéb dokumentumok
Dokumentum szerzője: 
BAZ-MEGYEI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERÜLETFEJLESZTÉSI KHT
Dokumentum dátuma: 
2011. július 27
Vezérképek
A program a jelenlegi levegőminőségi állapotból, légszennyezési adottságokból, technikai és igazgatási lehetőségekből indul ki.

A városi klímavédelmi és levegőtisztaság-védelmi akcióterv készítése során a 21/2001 sz. kormányrendelet előírásai mellett figyelembe vesszük a Nemzeti Környezetvédelmi Program célkitűzéseit,a városi rendezési és fejlesztési terveket, ill. helyi rendeleteket.

A program a jelenlegi levegőminőségi állapotból, légszennyezési adottságokból, technikai és igazgatási lehetőségekből indul ki. Az állapotfeltárás és elemzés összekapcsolódik a jellegzetes tevékenységek és légszennyezők vizsgálatával, a légszennyezettség okainak feltárásával. Az Intézkedési Program stratégiai szempontokat is tartalmaz. Vizsgálataink nem terjednek ki a beltéri és munkahelyi levegőminőség tárgyalására, a radon és a pollen vizsgálatokra, valamint a város levegőminőségének megítélésében szerepet nem játszó anyagok tárgyalására.

Az elkészített dokumentáció két részből áll: az első rész bemutatja a város klimatikus és levegőminőségi sajátosságait, valamint a levegőminőséget alakító tényezőket. A második rész összefoglalja, értékeli a tapasztalatokat, rávilágít az okokozati összefüggésekre, ami alapján kidolgozásra került a program, és az intézkedési terv.