Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Miskolc Megyei Jogú Város Helyi Hulladékgazdálkodási Terve 2004-2008

Dokumentum szerzője: 
Salvinia Környezetvédelmi és Szolgáltató Bt. Miskolc, 2004
Dokumentum dátuma: 
2004. július 28
Vezérképek
A hulladék keletkezésének megel zését szolgáló lakossági szemléletformálás és környezeti nevelés el segítése.

A helyi hulladékgazdálkodási terv követi az Országos és Területi Hulladékgazdálkodási Tervek felépítését, tartalmi követelményeit. Emellett hasznosítja a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium által összeállított Segédlet a helyi hulladékgazdálkodási tervek készítéséhez cím dokumentumot is. A helyi szabályozás terén összhangban van a város Környezet- és Természetvédelmi Kerettervével, illetve a fejlesztési és területrendezési tervvel.

A terv kialakításánál a következ fő szempontok érvényesültek:

  • A Miskolc város gesztorságával elindult, ISPA programból finanszírozott hulladékgazdálkodási rendszer megvalósítása (szelektív gy jtés, hasznosítás, ártalmatlanítás).
  • A hulladék keletkezésének megel zését szolgáló lakossági szemléletformálás és környezeti nevelés el segítése.
  • A nagy számú illegálisan lerakott vagy elhagyott hulladék tervszer felszámolása és megfelel kezelése. 

A terv a kiemelt hangsúlyt helyez a közszolgáltató által begyűjtésre kerül települési szilárd és folyékony hulladék, a települési szilárd hulladékból szelektíven gyűjthetó  frakciók (papír, üveg, PET), az önkormányzat felel sségi körébe tartozó veszélyes hulladékok, a kiemelten kezelt hulladékáramok (pl. csomagolási hulladék) és a területen felhalmozott és nem megfelel en kezelt vagy ártalmatlanított hulladékok megfelel kezelésének biztosítására

Képmellékletek: