Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat

Nyári kirándulás a Pieniny hegységben

A Miskolci Lengyel Önkormányzat 2018. augusztus 24-26 között 3 napos kiránduláson vett részt 14 fővel a Pieniny hegységben Szczawnica és környékén. A program címe: Szalay József, avagy magyar emlékek nyomában Lengyelországban.

tovább»: Nyári kirándulás a Pieniny hegységben

Országos Lengyel Önkormányzat elnökválasztás - Lengyel napok

Az Országos Lengyel Önkormányzat 2018. szeptember 02-i közgyűlésén úgy döntött, hogy Bátori Zsoltot választja elnökének.

tovább»: Országos Lengyel Önkormányzat elnökválasztás - Lengyel napok

Függetlenségi Staféta Miskolcon

Lengyelország 100 éve - 1918. november 11-én - nyerte vissza függetlenségét. Ebből az alkalomból a Derenki búcsún Dr. Rónayné Ewa Slaba Maria az országgyűlés lengyel szószólója indította útnak Magyarországon a Függetlenségi Stafétát, melyet a továbbiakban az ország különböző településein szerveznek meg. A táv 1918 méter - ennyit kell a benevezettnek lefutni – ami a függetlenné válás évszáma.
A héten, Ládbesenyőn, Edelényben, Múcsonyban és Sajószentpéteren került megrendezésre a program. Miskolcon, augusztus 03-án délelőtt szerveztük meg a stafétát.

tovább»: Függetlenségi Staféta Miskolcon

Derenki búcsú - 2018. július 29.

Odpust w Derenku koło Szögliget, Węgry. Niedziela, 29 lipca 2018 roku, godz. 10.30.

Coroczny odpust w Derenku, polskiej osadzie na Węgrzech, zgromadził liczne grono wiernych, Polaków i Węgrów. Jak każe ponaddwudziestoletnia tradycja, uroczystości odpustowe, organizowane przez Ogólnokrajowy Samorząd Polski na Węgrzech i samorządy polskie z komitatu Borsod-Abaúj-Zemplén z pomocą Ministerstwa Zasobów Ludzkich Węgier,  miały miejsce w ostatnią niedzielę lipca. Dopisała pogoda, sprawna organizacja i spora frekwencja pielgrzymów.

tovább»: Derenki búcsú - 2018. július 29.

Derenki búcsú 2018

Az idén július 29-én tartották a búcsút. Míg tavaly a lengyel telepesek megérkezésének 300. évfordulóját ünnepeltük, ebben az évben a település felszámolásának 75. évfordulójáról emlékeztünk meg, amikor is a korabeli hatalom - néhány épület kivételével, akiknek a tulajdonosai nem írták alá a szerződést - lebontatta a házakat és lakosait főleg a megye különböző községeibe telepítette át.

tovább»: Derenki búcsú 2018

Szent Hedvig búcsúja a Diósgyőri várban

A részben romos, illetve konzervált Diósgyőri várat 2014-ben 2,7 milliárd forintból továbbépítették, az ebből kimaradt részeket pedig előkészítették a munkák folytatására. A délnyugati torony egyenlőre romos maradt, de a bástyák közötti palotaszárnyakat két emelet magasságik felhúzták. A korabeli dokumentumok alapján ezekben lovagtermet, királynék lakótermét, gazdasági helységeket és várkápolnát alakítottak ki. A felújított várat 2014. augusztus 30-án adták át és még ebben az évben a Római Katolikus egyház felszentelte a kápolnát, amit Szent Hedvigről neveztek el.

tovább»: Szent Hedvig búcsúja a Diósgyőri várban

III. Nemzetiségi horgászverseny Miskolcon

2018. július 14-én immár harmadik alkalommal szervezte meg a Miskolci Bolgár Nemzetiségi Önkormányzat a Nemzetiségi horgászversenyt. A helyszín a Csorba tó volt.

tovább»: III. Nemzetiségi horgászverseny Miskolcon

Meghívó - Derenki búcsú 2018

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Lenygel Ömkormányzat és az Országos Lengyel Önkormányzat szeretettel meghívják Önt kedves családjával és barátaival együtt a 2018. július 29-én megrendezésre kerülő Derenki Búcsúra.

tovább»: Meghívó - Derenki búcsú 2018

Sztafeta - Függetlenségi Staféta

Szanowni Państwo,Drodzy Przyjaciele,

W tym roku wszyscy Polacy – w kraju i poza jego granicami obchodzą Setną Rocznicę Odzyskania Niepodległości przez Polskę.

tovább»: Sztafeta - Függetlenségi Staféta

Szent László Nap 2018

Az Országos Lengyel Önkormányzat szervezésében 2018. június 23-án került sor a Szent László Nap, más néven a Magyarországi Lengyelség Napjának a megrendezésére Budapesten, melyet már 1996 óta tartunk.

tovább»: Szent László Nap 2018

Tartalom átvétel