Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Borult, párás, néhol tartósabban ködös idő várható

Borult, párás, néhol tartósabban ködös idő várható

Túlnyomóan borult, párás, néhol tartósabban ködös idő várható.

Időjárás-jelentés

Budapest, 2013. január 15., kedd (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában
 

A Skandináv-félszigettől a Kelet-európai-síkságon át egészen a Fekete-tengerig magasnyomás húzódik. Területén kemény téli idő van; a hőmérséklet csúcsértéke többfelé a -10 fokot sem éri el. Anticiklonális hatások érvényesülnek a Pireneusi-félsziget délnyugati részén is, de ott 10 fok fölé melegszik fel délutánra a levegő. A szárazföld legnagyobb részének időjárását azonban többközéppontú ciklonrendszer alakítja. Nyugat- és Közép-Európában túlnyomóan borult az ég, több helyről jelentenek csapadékot; eső, havas eső, hó egyaránt előfordul. A hőmérséklet csúcsértéke az északabbi területeken 0, -4, másutt többnyire 1, 8 fok között változik.

 Szerda estig a Kárpát-medence időjárását ciklon alakítja, nedves, de már néhány fokkal hidegebb levegő érkezik térségünk fölé.

 Várható időjárás szerda estig:

Túlnyomóan borult, párás, néhol tartósabban ködös idő várható. Kedden napközben és éjszaka elsősorban a Dunától keletre valószínű többfelé eső, az Északi-középhegység térségében havas eső, a Dél-Dunántúlon éjszaka néhol ónos eső. Szerdán kezdetben északkeleten még több helyen eshet az eső, majd a délután második felétől a Dunántúlon egyre többfelé számíthatunk csapadékra: a Nyugat-Dunántúlon havazás várható, másutt a kezdeti esőt estétől havas eső, hó váltja fel. Kedden kezdetben még a Dél-Alföldön élénk lesz a délkeleti szél, szerdán nyugaton élénkül meg az északi szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 0 és +6 fok között várható, keleten lesz az enyhébb idő.