Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Belvárosi túra a turizmus napján

Belvárosi túra a turizmus napján

A turizmus világnapja alkalmából csütörtökön több programmal és kedvezménnyel is kedveskedtek a miskolciaknak és az ide látogató vendégeknek, amelyek közül az idegenvezetéses belvárosi gyalogos városnézés aratta a legnagyobb sikert.

A diákoktól a kisgyerekes családokon át a nyugdíjasokig minden korosztály képviseltette magát.

Már a meghirdetett délelőtti indulási időpont előtt mintegy háromtucatnyian gyülekeztek a főutcán, a Miskolci Tourinform irodája előtt, s még érkeztek. A végén még befutott egy hölgy, hogy hozna egy komplett iskolai osztályt, de ezt már nem tudták vállalni a szervezők, abban maradtak, hogy majd egy külön időpontban pótolják a városnézést. Érdekes módon döntően miskolciak, illetve a környéken élők éltek a lehetőséggel, hogy idegnevezetéssel ismerkedjenek a belvárossal. Szóba elegyedtünk az egyik középkorú férfival, aki a neve elhallgatását kérte, mert éppen munkaidőben jött a városnézésre. Mint elmondta, gyerekkorától érdekli Miskolc története, ráadásul rövidesen vendégei érkeznek, s most jött tanulni hogyan is kell profi módon csinálni az idegenvezetést, mit érdemes megmutatni, elmondani a várost nem ismerő látogatóknak. Hasonló céllal érkezett több diák is a Berzeviczy Gergely Szakközépiskola és Szakképző Központból.

– Most órán vagyunk itt, gyakorlaton.  Ez kötelező program a számunkra. Idegenvezetők szeretnénk lenni – árulta el Túróczy Nikolett, amit a körülötte lévő többi diák is megerősített. Mint megjegyezte miskolci lévén nem újdonság a számára, amit lát, viszont jó alkalom arra, hogy az idegenvezetéssel a gyakorlatban is ismerkedjen. 

Közben Kupcsik Sarolta a Miskolci Tourinform munkatársának a vezetésével elindult a városnéző túra. Első állomás a Városház tér volt, ahol a megyeháza és városháza épületeiben gyönyörködhettek az alkalmi turisták. A Szent István téren a városháza új szárnyának és az Avas északi oldalának a látványával ismerkedtek, majd az Erzsébet tér patinás épületei következtek, valamint a napóra. Ezt követően a város egyik jelképe, a Herman Ottó Múzeum Papszeren álló épülete következett. A Szinva terasz és a Hősök tere után a főutcán haladva érkeztek vissza a Tourinform irodához a városnézők.

Folytatás a minap.hu oldalán >>>