Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Belvárosi terek, parkok, érdekességek

A város egyik jelképe az avasi templom és óratornya, amely minden órában dallamjátékkal jelzi az idő múlását.

Napfényes időben keresse meg az Erzsébet téren a Kossuth-szobor mögött a napórát, amelynek Ön lesz a mutatója! A szomszédos Szent István téren a minden évszakban megújuló virágóra tavasztól őszig különböző színekben pompázik, télen pedig a város adventi koszorúja díszíti.

A belvárosban több tér is csábít hosszabb-rövidebb nézelődésre. Kiváló fotótémát kínálnak a szobrok: a színészportrék a Miskolci Nemzeti Színház színészbejárója melletti szoborparkban, a Miskolci Lányok a Szinva-teraszon, vagy Mancs, a világhírű mentőkutya szobra a Széchenyi és a Kazinczy utca kereszteződésében, a 'Villanyrendőr' közelében – ahogy ezt a kereszteződést a miskolciak évtizedek óta nevezik.

A Kandia köz, a Hősök tere és a Szinva-terasz szabadtéri kiállításoknak, előadásoknak is népszerű színtere. A Városház tér és környéke minden hónap első vasárnapján nyüzsgő piactérré változik: ekkor rendezik a népszerű Régiségvásárokat.

Nyáron hűsítő felüdülést jelenthetnek a Hősök tere vagy az Erzsébet tér szökőkútjai. Érdemes a belvárosban néhány homlokzatot is megcsodálni, például a Hajós Alfréd tervezte Weidlich-palotát a főutcán, vagy az Erdőigazgatóság épületét és a Kakas-templomot a Deák térnél.