Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Befejeződött a Szabó Lőrinc Általános és Német két tanítási nyelvű Iskola energetikai korszerűsítése

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott, „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése – Szabó Lőrinc Általános és Német Két Tanítási Nyelvű Iskola energetikai fejlesztése” című, TOP-6.5.1-15-MI1-2016-00002 azonosító számú projektje keretében a Szabó Lőrinc Általános és Német Két Tanítási Nyelvű Iskola épületének energetikai fejlesztését valósította meg.

Megújult az önkormányzati tulajdonban lévő Szabó Lőrinc Általános és Német Két Tanítási Nyelvű Iskola a Vörösmarty utca 76. szám alatt. Az iskola fizikai akadálymentesítése érdekében a bejáratnál akadálymentes rámpát alakítottak ki, kiépítettek két burkolt felületű mozgássérült parkolót, a földszinten pedig egy akadálymentes mosdó áll rendelkezésre.

A felújítás során a zárófödém és a homlokzati falak utólagos hőszigetelést kaptak, az épület tetején pedig napelemes rendszert alakítottak ki. Az iskolaépületbe a jelenlegi energetikai előírásoknak megfelelő, hőszigetelő üvegezéssel ellátott nyílászárókat építettek be.

Megújították az épület fűtési és szellőztetési rendszerét: a korábbi fűtési rendszert elbontották, és teljesen új gerinchálózatot alakítottak ki, amely szabályozható, korszerű radiátorokon keresztül adja le a helyiségek fűtéséhez szükséges hőenergiát.

A beruházásnak köszönhetően az energiafelhasználás szempontjából takarékosabb, és a befektetett energiát a kor követelményeinek megfelelően hasznosító épület jött létre, amely a megújuló energiaforrások hasznosításával fedezni tudja saját energiafelhasználásának jelentős részét. Az épület korszerűsítése hozzájárul Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának azon céljához, hogy csökkentse a közintézményei által felhasznált energiát, ezzel a városban kibocsájtott üvegházhatású gázok mennyiségét.

A Szabó Lőrinc Általános és Német Két Tanítási Nyelvű Iskola korszerűsítése augusztus 25-én fejeződött be, így a gyermekek már a megújult intézményben kezdhetik meg a 2017/2018-as tanévet.

A projekt az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. A 100 % intenzitású támogatás összege bruttó 364 518 375 Ft volt.